Neten olvastam töltött libanyakbőr recepteket. Van kipróbált receptetek?
Mi akkor szoktunk csinálni, amikor amúgy is libát készítünk, mondjuk Márton napon.
1 db. tölteni való libanyakbőrre:
Leszedegetünk innen-onnan a jószágról húst, 15-20 dkg-ot, azt nagyon apróra vágjuk. Lehetne darálni is, de ilyen kis mennyiséget nem célszerű darálgatni, mert csak pazarolódik, ami a darálóban marad.
1 nagyon finomra vágott vöröshagyma
2 tejben, vagy hús/zöldséglevesben áztatott zsemle
1 tojás, só, bors, csokor petrezselyem zöldje
Lehetőleg libazsíron megdinszteljük a vöröshagymát, majd a
kinyomkodott zsemléhez adjuk a hagymát, a darált húst, a tojást, valamint a finomra aprított petrezselymet, sózzuk, gazdagon borsozzuk.
Evőkanál segítségével megtöltjük a libanyakat, a szélesebb végén adagoljuk a tölteléket, és egészen a lezárt végéig nyomkodjuk, majd ezt a végét is lezárjuk és vékony hústűvel megszurkáljuk.
Mi a libaaprólékból húslevest szoktunk főzni, abba belesüllyesztjük és félig előfőzzük. Kivesszük, megkenjük libazsírral és megsütjük, hogy a bőre ropogós legyen.
Kihűlve szeletelhető, nagyjából 10 szelet lesz egy nyakból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!