Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Rántott csiperkénél elég a...

Rántott csiperkénél elég a gombákat félbe vágni, vagy kisebbre kell hogy átsüljenek?

Figyelt kérdés
2018. okt. 23. 19:01
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
16%

'A gombának csak a kalapját rántják, kivéve, ha egy huszadrangú talponállóban kajálsz.'


vagy ha otthon akarod kirántani és nem akarsz pazarolni?? mondj már egy elfogadható indokot, hogy miért kéne kitörni a szárát

2018. okt. 23. 21:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/16 anonim ***** válasza:
77%

#11

1) Más ízű és más szerkezetű, mint a jól elkészített kalap

2) Nem pazarlás, mert nem azt írtam, hogy dobja a szemétbe

Egyébként ezen kár vitatkoznunk, ahány ház, annyi szokás, úgysem győzzük meg egymást.

Felőlem meg a kérdező úgy csinálja, ahogy akarja ... és én is.

2018. okt. 23. 21:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/16 anonim ***** válasza:
73%

...és még egy pont a

3) Ezen az oldalon (felületes átnézés után) nincs egyetlen recept sem, ahol a tönkjét ne törték volna ki.

Lehet, hogy mindenki rosszul tudja?

[link]

2018. okt. 23. 21:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/16 anonim ***** válasza:
55%

#13 Igen, könnyen lehet hogy "mindenki" rosszul csinálja. Mert a hálón minden hülye blogolhat bármit. Manci néni, Feribá, és bárki akire ragadt valami a konyhaművészetből, vagy hallotta valakitől, akinek mondta valakinek az unokahuga.

Úgy látszik az az 5 csillagos szálloda is kivétel és egy sorban kell említeni azokkal a lebujokkal, amiről írtál. Egy ilyenben dolgozom Ausztriában sou chefként.


Tehát a gombát nem mossuk, nem húzzuk le a bőrét és nem törjük ki a tönkjét. Ha netán földes, nedves ruhával töröljük át, vagy a tönk legalját vágjuk le, azt is csak ha földdel szennyezett.

Nem,ne kérdezd meg, hogy a nagy őzlábgombának megeszem-e a szárát, mert nem. De a vendéglátásban használt gombákra mindre érvényes amit leírtam.

De képzeld el, ha a vargányának eldobnánk a tönkjét, ami sokszor kétszeres térfogatú mint a kalapja. És az alábbi gombából mi maradna ha leszeded a kalapját? [link] De ott az ördögszekér gomba, amit egyszerűen hosszába vágva rántunk ki, természetesen a tönkkel együtt. Íme: [link]

És az Enoki gomba? Ennek is eldobnád a szárát? [link] Ezt is egészben tesszük az ételekbe, szinte mint egy friss roppanós csíra, úgy néz ki az ételben.

Na megyek is dobok össze valami kaját mert megéheztem.

2018. okt. 24. 20:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/16 anonim ***** válasza:
38%
#14. Tökéletes a válaszod.
2018. okt. 24. 20:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/16 anonim ***** válasza:
34%
#15. Köszönöm. Tizennégyes vagyok.
2018. okt. 24. 21:53
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!