Rántott csiperkénél elég a gombákat félbe vágni, vagy kisebbre kell hogy átsüljenek?
'A gombának csak a kalapját rántják, kivéve, ha egy huszadrangú talponállóban kajálsz.'
vagy ha otthon akarod kirántani és nem akarsz pazarolni?? mondj már egy elfogadható indokot, hogy miért kéne kitörni a szárát
1) Más ízű és más szerkezetű, mint a jól elkészített kalap
2) Nem pazarlás, mert nem azt írtam, hogy dobja a szemétbe
Egyébként ezen kár vitatkoznunk, ahány ház, annyi szokás, úgysem győzzük meg egymást.
Felőlem meg a kérdező úgy csinálja, ahogy akarja ... és én is.
...és még egy pont a
3) Ezen az oldalon (felületes átnézés után) nincs egyetlen recept sem, ahol a tönkjét ne törték volna ki.
Lehet, hogy mindenki rosszul tudja?
#13 Igen, könnyen lehet hogy "mindenki" rosszul csinálja. Mert a hálón minden hülye blogolhat bármit. Manci néni, Feribá, és bárki akire ragadt valami a konyhaművészetből, vagy hallotta valakitől, akinek mondta valakinek az unokahuga.
Úgy látszik az az 5 csillagos szálloda is kivétel és egy sorban kell említeni azokkal a lebujokkal, amiről írtál. Egy ilyenben dolgozom Ausztriában sou chefként.
Tehát a gombát nem mossuk, nem húzzuk le a bőrét és nem törjük ki a tönkjét. Ha netán földes, nedves ruhával töröljük át, vagy a tönk legalját vágjuk le, azt is csak ha földdel szennyezett.
Nem,ne kérdezd meg, hogy a nagy őzlábgombának megeszem-e a szárát, mert nem. De a vendéglátásban használt gombákra mindre érvényes amit leírtam.
De képzeld el, ha a vargányának eldobnánk a tönkjét, ami sokszor kétszeres térfogatú mint a kalapja. És az alábbi gombából mi maradna ha leszeded a kalapját? [link] De ott az ördögszekér gomba, amit egyszerűen hosszába vágva rántunk ki, természetesen a tönkkel együtt. Íme: [link]
És az Enoki gomba? Ennek is eldobnád a szárát? [link] Ezt is egészben tesszük az ételekbe, szinte mint egy friss roppanós csíra, úgy néz ki az ételben.
Na megyek is dobok össze valami kaját mert megéheztem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!