Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Meddig állnak el a karácsonyi...

Meddig állnak el a karácsonyi maradêkok?

Figyelt kérdés

Kicsit elszámoltam magam, és sok minden maradt. Ami olyan, azt már tegnap lefagyasztottam, viszont van pár étel, amiben bizonytalan vagyok. És kidobni sem szeretném, ha nem muszáj, de azt sem, hogy bajunk legyen tőle.

A neten keresgéltem, de elég sok az ellentmondásos infó, ezért kérdezem itt, főleg tapasztalatok érdekelnének.

Tehát ami érdekel:

- Franciasaláta, majonézes krumplisaláta, mindkettő bolti majonézből

- Mézes zserbó, a krém margarinnal készült, és UHT tejjel

- Szilvalekváros papucs

Köszönöm, ha valaki tud segíteni.

tegnap 11:59
 1/10 anonim válasza:
74%
A majonézes salik szerintem a legrizikósabbak, mi azt ma még megettük, holnap már kidobom a maradékot, kedden készült amúgy. A sütik mikor készültek, mert azok tovább is jók szerintem, egy hétig is talán.
tegnap 12:17
 2/10 A kérdező kommentje:

Csütörtökön voltam vendégeim, a saláták szerdán este készültek. A szilvalekváros papucs szintén. A mézes zserbó tésztáját kedden sütöttem, szerdán töltöttem be.

Ezen kívül vannak még linzerjeim, hókiflijeim, de azokat tudom, hogy 1-2 hétig elállnak.

tegnap 12:27
 3/10 anonim ***** válasza:
88%

A szilvalekváros papucsnak nem lesz semmi baja. Be is teheted a mélyhűtőbe a többi linzerrel, hókiflivel együtt. A zserbót is. Esetleg szeleteld kisebb darabokra, és majd apránként kiolvaszthatod.

A két majonézesből a franciasaláta a necesebb. Ha van rá még étvágyatok, akkor azt kezdjétek el elfogyasztani. A krumplis jobban bírja.

Ha pocsék a szaga, vagy az íze, állaga, inkább dobd ki.

tegnap 12:37
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

A lekváros papucs meg a mézes zserbó akár egy hétig is eláll, legfeljebb megszárad.

A majonézes cuccokat viszont nem tárolnám, még ma vagy esetleg holnap legkésöbb meg kellene enni.

tegnap 14:02
 5/10 anonim ***** válasza:
20%

A bolti majonéz a bolt polcain hűtés nélkül hónapokat áll.

5 alatti pH-ja van, még salátának bekeverve is minimum 1 hétig úgy eláll egy hűtőben, hogy még az élvezeti értékéből se veszít, nem hogy megromlana.

tegnap 14:16
 6/10 anonim ***** válasza:
65%

5-ös: a bolti majonéz FELBONTÁS NÉLKÜL!, sterilizálva áll el hónapikig, KIBONTVA már nem.

Kész salátát meg egy hétig fogyasztani életveszélyes, legalábbne írj ilyen hülyeségeket!

tegnap 14:49
 7/10 anonim ***** válasza:
59%

6-os, ha hülye vagy valamihez, ne írj róla hülyeségeket!

Jónak kezdtél el magyarázni, heti 50-100 liter bolti majonézt használok el.

Igen, felbontva, hűtés nélkül is hetekig eláll.

Ki lehet próbálni az okoskodás helyett.

A hozzád hasonló mítoszkergetőket csak lapos Föld hívőnek nevezem.

tegnap 15:22
 8/10 anonim ***** válasza:
68%

" sterilizálva áll el hónapikig,"

Milyen sterilizálva???

Semmit nem sterilizálnak, nincs se sterilizálás, se vákuum, se védőgáz, semmi!

Halvány fogalmad sincs róla hogy gyártják, ugye?

Megtöltik a vödröket, még csak nem is tele, tehát bőven van benne levegő, ami abszolút semmiféle sterilizálást nem kap, ráteszik a fedőt, és kész.

Olyan dologban próbálsz okoskodni, aminek semelyik részéhez nem értesz.

tegnap 15:27
 9/10 anonim ***** válasza:
51%

"FELBONTÁS NÉLKÜL!, sterilizálva áll el hónapikig, KIBONTVA már nem."

#6-os, ezt majd meséld már el az összes gyorsétteremnek is, akiknek a pultjukon sorakozik az összes ilyen öntet, a 30 fokos konyhában! :D

Addig, amíg el nem fogy! Ha 3 nap alatt fogy el, akkor addig, ha egy hét alatt, akkor addig! Hűtve meg extrán megnő az eltarthatósága.

tegnap 15:42
 10/10 anonim ***** válasza:
17%

salátåkat kidobnåm azonal.

sütiknek nem lesz bajuk de ha szetetnéd le is fagyaszthatod.

tegnap 16:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!