Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Karácsonyra mit tudnék enni?

Karácsonyra mit tudnék enni?

Figyelt kérdés

Karácsonykor (25-én) együtt lesz a család, az ebéddel alapvetően nincs gond atöbbieknek, kivéve nekem, nem tudom, mit készítsek magamnak.

A probléma: mindenféle állati fehérjére allergiás vagyok (asztmarohamot kapok a legkisebb mennyiségtől is), emellett különböző ételösszeférhetetlenségek miatt nem ehetek szóját semmilyen formában, olajos magvakat, paradicsomot, fokhagymát, illetve nem lehet előre elkészíteni, csak frissen birom megenni (hisztamin-allergia).

Nagyon megköszönném, ha adnátok tippeket, amik megfelelnek a fenti feltételeknek, nagyon rossz érzés, hogy jelenleg alig van olyan, amit meg tudok enni.

A segítő válaszokat előre is köszönöm.

(Meg nagyon kérem, senki nem hülyéskedje el a kérdést, nagyon komoly dolog!)

#allergia #karácsony #recept kérés
tegnap 21:47
 1/4 anonim ***** válasza:
84%

Frissen pácolt szalvétát és kirántott asztalfiókot.

Erre mégis mit lehet mondani?

Mit ettél eddig? Akkor egyed azt most is, az bevált.

tegnap 21:56
 2/4 anonim ***** válasza:
50%
Akárhol is gyűltök össze gondolom tudják, hogy beteg vagy, így inkább készítsd el magadnak ott, amit amúgy is enni szoktál.
tegnap 22:24
 3/4 anonim ***** válasza:
83%
Grillezett zöldségek bármilyen körettel, cukkini fasírt, répa fasírt, rakott zöldségek hús nélkül, spenótos-tejszínes gnocchi (természetesen hagyma nélkül).
tegnap 23:13
 4/4 anonim ***** válasza:

csinálj palacsintát növényi tejjel és tojás nélkül. Ha nem teszel bele cukrot, akkor tehetsz bele sós tölteléket, párolt vagy grillezett zöldséget, ezekkel együtt le is rakhatod rétegekben vagy batyukban és megsütheted, hogy kicsit ünnepibb legyen.

csinálhatsz rántott zöldséget is (ha nálatok a rántott hal szokás és nem akarsz nagyon kilógni a sorból), a tojás helyett vízzel (vagy sörrel LOL) keverd ki a lisztet egy sűrű masszává és abba mártsd a lisztezett zöldséget sütés előtt.

de nem muszáj erőlködni és mindenáron valami ünnepit főzni, csinálj olyan ételeket, amiket máskor is szoktál magadnak, gondolom nem tegnap óta vagy ilyen szigorú diétán. Esetleg tálald szebben, mint egy sima hétköznapon.

tegnap 23:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!