Mit tudnek Karacsonyra sutni-fozni 15 hos kisfiu mellett?
enyém is 15 hónapos :)
én kacsasültet csinálok, sztem krumplipürével, és hozok egy étteremből halászlevet :)
Ilyet öt perc alatt össze lehet dobni.
Hozzávalók:
3 tojás
20 dkg cukor
1/4 liter tej
20 dkg darált mák (Cba-ban kapható Kalifa, 20dkg 215Ft)
20 dkg liszt
1 sütőpor
1 citrom héja
A tojásokat robotgéppel kikevertem a cukorral, hozzáadtam a mákot, a citromhéjat, majd felváltva adagoltam bele a sütőporos lisztet és a tejet. Egy kisebb sütőpapírral bélelt tepsibe öntöttem a tésztát, és a tetejére szórtam fél üveg magozott meggyet. (ezt nem muszáj ha nincs otthon)
Előmelegített sütőben, légkeverésen 150 fokon tűpróbáig sütöttem. (30 perc) (ha nagyon pirulna a teteje, akkor sütőpapírt kell tenni rá)
Tetejére lehet tenni később citrommázat.
Vacsira sajtos hús lesz. Előző este kiklopfolom, besózom.
Tarját bepanírozod rántott húsnak. Tepsibe beteszed. Sajtot-tejfölt-sót-borsot összekeversz, és ráöntöd. Mennyei lesz.Bármilyen krumpli, vagy zacskós rizs is megy hozzá. Meggy megy hozzá nagyon jól, vagy barackbefőtt.
Levesnek húsleves pulykanyakból, gyomorkímélősen. (csak fehér-sárgarépa-kis mokkáskanál pirospaprika, só-bors-3 tyúkhúsleveskocka) Mi nem szeretjük felfújós zöldségekkel, a baba miatt sem, meg a mi gyomrunk is gyenge. Viszont ez nagyon finom is. Lúdgége tésztát hozzá, attől lesz ünnepi.
19hós fiam mellett ez jól kivitelezhető, sok dologban tud segédkezni is. :-)
Én most kerek tortaformában sütöttem meg, de sütheted nagyobb tepsiben és akkor rombuszokra vágod.
Koszonom a valaszokat!
9.06-osnak pedig uzenem hogy nehogy mar tenyleg rosszul legyen az ilyenektol!!! Persze en is minden nap fozok, mosok es takaritok gyerek mellett, de nem minden nap sutok sutemenyeket es karacsonyi 3 napos fogasokat! De azert koszi! Tudod egy 15 honapos babat meg nem lehet elkuldeni jatszani vagy a szomszed nenihez, hogy en egesz nap a konyhaban sutkerezzek. Azert erdekelt nehany egyszeru de nagyszeru, nem idoigenyes recept.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!