Véletlenül vettem egy kiló pulykacomb filét. Írtok jó recepteket?
Szóval az úgy történt, hogy elég nagy káosz volt ma az áruházban, és ráadásul tanuló lányok voltak a húsos pult mögött. Kértem négy darab csirkecomb filét. Én azt szeretem, mert nem olyan száraz, az volt a tervem, hogy fűszeres lisztben kisütöm, és ananászos rizst főzök mellé. Kicsit nagynak is tűnt a csomag amit a kezembe nyomtak, de gondoltam ha elmérték, majd lefagyasztom, nem megy kárba. Erre itthon veszem észre, hogy nem hogy nem négyet kaptam, de egy kilót, és nem csirkét, hanem pulykát. Eddig pulykából csak mellét ettem, de nekem túl száraz. A combja is olyan? Mit szoktatok belőle készíteni?
Ne lepődjünk meg, ha valaki kiír egy kérdést, hogy mit csináljak négy darab csirkecomb filéből :-D (Valószínűleg valaki meg azt kapott, de szerintem ők jártak szarabbul)
Sütőben sült göngyölt és/vagy töltött húsokhoz (pl. aszalt szilvával vagy más, akár darált hússal vagy egyéb töltelékkel töltött husik) a pulyka illik. Húsos ragukhoz is jó. Most megéheztem egy kis baconbe tekert, aszalt szilvás pulykára...
Egyébként a csirke- és pulykamell sem száraz, ha nincs túlsütve.
Mézes mustáros tejszínes pulykát csinálnék belőle. Ahhoz jó a cafatos is :) gyors és finom
Én szeretem a pulykát, kevésbé szárad ki mint a csirke.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!