A "bacon" helyett jó a szalonna? Amikor a recept bacont ír.
Nem speciális izé.
A bacon az szalonna!
Egyesek fejében elég nagy a zürzavar:
A bacon angol nyelvterületen ugyan általánosan szalonnát jelent, de Magyaroroszágon ez egy olyan fajta szalonnát jelent, amiben húsos és zsírosabb részek váltakoznak és viszonylag kevesebb a zsíros rész aránya.
Másrészt a szalonna minden esetben füstöltet jelent, kivéve, ha "zsírszalonnáró"l van szó, az a nyers zsírréteget jelenti, amiböl ki lehet sütni a zsírt és mellékterméke a töpörtyü.
A kérdésre: bacon helyett jó minden húsos szalonna, de inkább soványabb darabpt válassz, különben túl zsíros lesz töle az étel.
"Másrészt a szalonna minden esetben füstöltet jelent"
Hát ez csacsiság. A fehér kenyérszalonnától a csécsi-ig van pár szalonna amit sosem füstölnek. Például itt is van csécsi füstölés nélkül, és van füstölt tokaszalonna IS : [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!