Egyesek miért szeretnek zsírdarabokra harapni?
Figyelt kérdés
Miért teszik bele a zsírdarabokat pl a rizseshúsba, vagy húsos káposztába? Ők szeretnek ráharapni?2018. okt. 14. 08:37
1/14 anonim válasza:
Nem csak egyesek, hanem nagyon sokan. Bizonyos ételek igen is a sertés zsíros részével együtt finomak, valójában annak van íze. Anélkül csont száraz lenne az étel. Eltudsz képzelni pl. egy sült oldalast zsír nélkül? A húsos káposzta hagyományosan a sertés zsírosabb részéből készül, tehát nem tiszta combból, hanem pl. lapocka, vagy amin van egy kis plusz zsír. Nekem sokkal rágósabb egy szín hús, mint egy zsírosabb alkatrész. Imádom a csülök- és körömpörköltet is.
2/14 A kérdező kommentje:
Oké, hogy valamibe kell az íze. De akkor miért nem vágják nagyobb darabokra, és miután kifőtt/ kisült, miért nem szedik ki?
2018. okt. 14. 08:58
3/14 A kérdező kommentje:
Az oldalasról mindig lekaparom a zsíros részt, és csak a húst eszem.
Amúgy meg nem arról beszélek, mikor a húsdarabon van egy kis zsír, hanem hogy úgy van felkockázva a tömény zsír, mintha hús lenne. Folyton ráharapok, és felfordul tőle a gyomrom...
2018. okt. 14. 09:01
4/14 anonim válasza:
Első voltam. Nem akarok kötekedni, de én meg a kérdésedet nem értem, mert én meg azt nem tudom elképzelni, hogy szárazon egyem az oldalast. Én szeretem a zsírt, te meg undorodsz tőle, ennyi. Akkor ne edd meg. Nem tudom mi okból, szeretem de szeretem.
5/14 anonim válasza:
en csak a bablevesben eszem meg a zsiros reszt, ott nagyon finom
6/14 anonim válasza:
Én is utálom, ezért ilyen ételeket pl. pörkölt, riszes hús, húsos káposzta stb., nem is eszek olyan helyeken, ahol nem vagyok benne biztos, hogy úgy készítik el, ahogyan én szeretem. Én már azt sem bírom, mikor nem tisztítják meg rendesen a húst és mindenféle rágós mócsing, zsír, hártya rajta van... ráharapok és konkrétan ki tudnám hányi a belemet. Szerintem gusztustalan. Én semmi ilyet nem eszek meg. Így pl. a rizseshús nálunk igenis száraz és én úgy nagyon szeretem, mert nem kap el fél percenként a hányinger. A székelykáposztába pl. zsíros szalonnát teszünk, amit én nem eszek meg, hanem kiválogatom és marad a többi. Szóval így is meg lehet oldani.
7/14 anonim válasza:
Hát nézd, nem vagyunk egyformák (még szerencse). A zsírt én sem szeretem, de pl. imádok ráharapni az egészborsra, a köménymagra és a szőlő magját is szeretem elrágcsálni. Engem ezért tartanak ufónak. Felesleges ilyeneken fennakadni.
8/14 anonim válasza:
Mócsing meg a hártya nagyon nem ugyanaz. Azt az sem hagyja rajta aki szereti a zsíros húst.
9/14 anonim válasza:
Azért, mert ezen nőttek fel, ehhez szoktak hozzá. Én mindenbe csak színhúst teszek, és inkább csak sovány husokat, pl csirkét, mert próbálok egészségesen táplálkozni.
10/14 anonim válasza:
Azért, mert nem mindenki finnyás és tudja, hogy például a zsírosabb részek adnak igazán puha állagot és finom ízt az ételelnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!