Szeretnek finom tepertos pogacsat sutni de hogyan mi kell hozza pontosan?
Mi a nagyon fini es puha tepertos pogi receptje?
Bolti is kemyeny mint a beton ha kihult..
Hozzávalók: 1/2 kg liszt, 2,5 dkg élesztő, 2 dl tejföl, 1/2 dl fehér bor, (el is hagyható)10 dkg margarin, 3 tk só, 1 dl tej, 1 csapott kk cukor, 25 dkg darált tepertő, 1 db tojás,+ 1 a lekenéshez.
Elkészítése: Élesztőt langyos tejben megfuttatjuk, egy tálban a lisztet ,sót, és tészta hozzávalóit kézzel össze dolgozzuk,bedagasztjuk.Lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk,rákenjük a darált tepertőt,és őrölt borssal meg szórjuk. Majd elkezdjük a hajtogatást,kinyújtjuk,ismét hajtogatás,vagy 4 x 5 x közben nem pihentettem a tésztát, folyamatosan dolgoztam vele. Végül kb 2 ujjnyira kinyújtjuk,késsel óvatosan rácsokat vágunk a tetejére,pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. Zsírpapírral bélelt tepsire tesszük a kiszaggatott pogácsákat,ne túl közel egymásoz, és egy 25 percet pihenni hagyjuk.Felvert tojással lekenjük egyenként a tetejét, és előmelegített sütőben 190 fokon készre sütjük 25-30 perc alatt.
Még másnap is finom puha marad , nem lesz olyan mint a tapló! Sok sikert kívánok hozzá.
Nekem ez a recept nagyon bevált!Csak ajánlani tudom😊
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!