Ez jó recept lehet?
Probalta valaki?
én kelesztés nélküli pizzatésztám:
- 1 kg finomliszt
- 0,5 liter langyos víz
- 1 csomag instant élesztő
- 2 kis kanál só
- 2 kis kanál cukor
A száraz hozzávalókat összekeverjük egy nagy tálban. / az élesztőt is/ . Nem kell futtatni!
Apránként adagolva hozzá a vizet, összegyúrjuk. Addig, míg leválik a kezünkről.
Egyből nyújthatjuk, nem kell vele várni.
Finom, vékony tésztás lesz.
Sosem keszitettem meg pizzat...
Én is kelesztés nélküli pizzát csinálok, de abba kell 1dl. olaj és a liszt csak 40 dkg.
Pizzatészta nincs olaj nélkül!
1 kg. liszt amikor elkezd kelni, vagy baromi vastag lesz a tészta, vagy ez több tepsire való mennyiség.
Megkeresem neked - ha megtalálom - az én receptemet, az garantáltan jó.
Megtaláltam!
Ez egy tökéletes recept, a képen is látod, hogy egy tepsivel lesz belőle. Én nem instant élesztőt használok, de a recept sem azt ír. Pillanatok alatt megvan (hamarabb, mint ahogy egy pizzafutár kiér!) és azt pakolsz rá, amit akarsz.
Tehát:
1, Nem, nem rengeteg a liszt, a világtörténelemben készült már kiló lisztből pizzatészta.
2, Nem, nem kell olívaolaj pizzatésztába, mert az kenyértészta, kilapítva.
Jó lehet, kérdező, egyre figyelj: egy kg lisztből rengeteg lesz, felezd a mennyiségeket.
#4
100 éve volt kilapított kenyértészta a pizza, azóta haladt a világ!
A mai pizzába már évtizedek óta tesznek olajat, itt Olaszországban csak olívát, de a többitől sem sértődik meg otthon.
Ettől függetlenül felőlem a Kérdező úgy csinálja ahogy akarja! ... sőt nem bánnám, ha a te ajánlásod alapján csinálná (kiló lisztből, olaj nélkül) aztán elmondaná a véleményét, de őszintén!
(Bolognátol 20 km-re élek, idestova 30 éve.)
5
Köszönöm, magam félig déli vagyok. A receptek tekintetében nem "haladt a világ". Azt írtad, hogy olaj nélkül nincs pizzatészta. Dehogy nincs. Sőt.
Hatos vagyok, előbb elküldte: az igazi tészta a liszten múlik, meg a 36 órán, amit a kérdező úgysem tesz bele.
A magyar kenyerekbe is tesznek újabban lisztet, de az csak egy változat.
A kérdés az volt, hogy lehet-e. Persze, hogy lehet jó. Itt elég sok változat dívik: az eredeti leginkább, a tanúsítványos, csak házilag. Kényesebbek vagyunk rá, mint az északiak.
#7
Ne haragudj, de abszolút nem értlek!
" az igazi tészta a liszten múlik, meg a 36 órán, amit a kérdező úgysem tesz bele."
Milyen 36 óráról beszélsz, amit a Kérdező nem tesz bele?
" A magyar kenyerekbe is tesznek újabban lisztet, ..."
A magyar kenyerekbe nem újabban kell liszt, hanem abból készül, mióta feltalálták a magyar kenyeret. Vagy szerinted miből készült azelőtt (tehát nem "újabban") a magyar kenyér?
Nem teljesen világos, hogy a durumisztnél pontosan mennyivel egészségesebb a zabpehely ...
Kalóriában ugyanannyi, fehérjetartalma közel megegyezik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!