Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ez jó recept lehet?

Ez jó recept lehet?

Figyelt kérdés

Probalta valaki?


én kelesztés nélküli pizzatésztám:


- 1 kg finomliszt


- 0,5 liter langyos víz


- 1 csomag instant élesztő


- 2 kis kanál só


- 2 kis kanál cukor



A száraz hozzávalókat összekeverjük egy nagy tálban. / az élesztőt is/ . Nem kell futtatni!


Apránként adagolva hozzá a vizet, összegyúrjuk. Addig, míg leválik a kezünkről.


Egyből nyújthatjuk, nem kell vele várni.


Finom, vékony tésztás lesz.


Sosem keszitettem meg pizzat...


2018. okt. 12. 16:08
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
44%
Nem:) Rengeteg a liszt..
2018. okt. 12. 16:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/16 anonim ***** válasza:
86%

Én is kelesztés nélküli pizzát csinálok, de abba kell 1dl. olaj és a liszt csak 40 dkg.

Pizzatészta nincs olaj nélkül!

1 kg. liszt amikor elkezd kelni, vagy baromi vastag lesz a tészta, vagy ez több tepsire való mennyiség.

Megkeresem neked - ha megtalálom - az én receptemet, az garantáltan jó.

2018. okt. 12. 16:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/16 anonim ***** válasza:
89%

Megtaláltam!

Ez egy tökéletes recept, a képen is látod, hogy egy tepsivel lesz belőle. Én nem instant élesztőt használok, de a recept sem azt ír. Pillanatok alatt megvan (hamarabb, mint ahogy egy pizzafutár kiér!) és azt pakolsz rá, amit akarsz.

[link]

2018. okt. 12. 16:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/16 anonim ***** válasza:
14%

Tehát:

1, Nem, nem rengeteg a liszt, a világtörténelemben készült már kiló lisztből pizzatészta.

2, Nem, nem kell olívaolaj pizzatésztába, mert az kenyértészta, kilapítva.


Jó lehet, kérdező, egyre figyelj: egy kg lisztből rengeteg lesz, felezd a mennyiségeket.

2018. okt. 12. 16:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/16 anonim ***** válasza:
94%

#4

100 éve volt kilapított kenyértészta a pizza, azóta haladt a világ!

A mai pizzába már évtizedek óta tesznek olajat, itt Olaszországban csak olívát, de a többitől sem sértődik meg otthon.

Ettől függetlenül felőlem a Kérdező úgy csinálja ahogy akarja! ... sőt nem bánnám, ha a te ajánlásod alapján csinálná (kiló lisztből, olaj nélkül) aztán elmondaná a véleményét, de őszintén!

(Bolognátol 20 km-re élek, idestova 30 éve.)

2018. okt. 12. 16:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/16 anonim ***** válasza:
15%

5

Köszönöm, magam félig déli vagyok. A receptek tekintetében nem "haladt a világ". Azt írtad, hogy olaj nélkül nincs pizzatészta. Dehogy nincs. Sőt.

2018. okt. 12. 16:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/16 anonim ***** válasza:
13%

Hatos vagyok, előbb elküldte: az igazi tészta a liszten múlik, meg a 36 órán, amit a kérdező úgysem tesz bele.


A magyar kenyerekbe is tesznek újabban lisztet, de az csak egy változat.


A kérdés az volt, hogy lehet-e. Persze, hogy lehet jó. Itt elég sok változat dívik: az eredeti leginkább, a tanúsítványos, csak házilag. Kényesebbek vagyunk rá, mint az északiak.

2018. okt. 12. 16:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/16 zuzuki ***** válasza:
9%
25 deka zabpehely(só+oregáno) őrölve kávédarálóban,vagy zabkorba,két tojás és annyi víz,hogy egy picit keverhető legyen.Ezt pihenteted fél órát.Ha túl sűrű a massza,akkor még egy pici víz.Egy nagy tepsit meg tudsz kenni ezzel a masszával.Én sütőpapírra szoktam kenni és utána,mint az összes többi pizzánál,úgymond feldíszíted,amivel csak szeretnéd.Isteni finom lesz a tészta.Vékony,de nem szárad ki és baromi nagy adag.Ez egy egészségesebb változat,amit unszolásomra testépítők is mernek sütni.
2018. okt. 12. 17:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/16 anonim ***** válasza:
78%

#7

Ne haragudj, de abszolút nem értlek!

" az igazi tészta a liszten múlik, meg a 36 órán, amit a kérdező úgysem tesz bele."


Milyen 36 óráról beszélsz, amit a Kérdező nem tesz bele?

" A magyar kenyerekbe is tesznek újabban lisztet, ..."

A magyar kenyerekbe nem újabban kell liszt, hanem abból készül, mióta feltalálták a magyar kenyeret. Vagy szerinted miből készült azelőtt (tehát nem "újabban") a magyar kenyér?

2018. okt. 12. 17:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/16 anonim ***** válasza:
65%

Nem teljesen világos, hogy a durumisztnél pontosan mennyivel egészségesebb a zabpehely ...

Kalóriában ugyanannyi, fehérjetartalma közel megegyezik.

2018. okt. 12. 17:15
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!