Tiramisu recept?!
Tudna mondani valaki jól bevált tiramisu receptet??
Nézegettem az interneten de ahány oldal annyiféle változat... nekem az eredeti sima tiramisura lenne szükségem. Másik kérdésem még sosem csináltam lehet hülye kérdés de ebbe tényleg nyers tojás kell????
Igen nyers tojással készül.
Mascapone cukorral és tojássárgájával kikeverem. A fehérlyet felverem. Előszor egy kicsit keverek a mascarponehez. Majd óvatosan belekeverem a többit. Babapiskótat kávés-rumod vagy mas italos keverékbe "áztatom". Lerakom egy rétegben. Majd rá a krémet.
Mivel keveset készítek, így nincs még egy réteg.
A végén megszórom kakaóporral.
Ez eleg tömény.
Lazább, ha nem tojásfehérjehabot, hanem tejszínhabot keverek hozzá.
Nyer tojás mentes kicsit alternatív tiramisum főzött krémmel készül (ez varandósoknak is jó), hogy ne legyen benne nyers tojás.
Nem szoktam nyers tojást használni, így nyilván az én receptem nem az eredeti, de mi nagyon szeretjük.
Jó nagy adag erős kave Amarettoval a mártogatáshoz.
Egy fél kilós mascarpone pici porcukor, kb fel deci Amaretto és két evőkanál Nescafé a krémhez.
A babapiskotat szépen darabonként a kávéba mártom és a tal aljára fektetem. Erre jön egy adag krém, majd újabb áztatott babapiskóta réteg. Addig ismétlem, amíg minden el nem fogy. A legfelső réteg babapiskóta kell higy legyen, ezt kakaóporral szórom le
Ez az édesség az egyik kedvencem. Nagyon-nagyon finom, és egyszerű, gyorsan elkészíthető. A receptet a Szarvasi Mascarpone- műanyag dobozának a belső részéről vettem.
Hozzávalók:250g mascarpone, 3 tojás, 3 evőkanál cukor, 2dl hideg, erős feketekávé, 2dl tej, 1cs.vaníliás cukor, 1csomag babapiskóta, 3ek.rum vagy amaretto likőr, kakaópor.
Elkészítés:A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat 2 ek, cukorral és a vaníliás cukorral-elektromos habverővel- habosra keverjük. Hozzáadjuk a mascarponét és ízlés szerinte rumot vagy amarettót és keméym, habos krémmé keverjük. A tojásfehérjét 1ek. cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan a krémhez keverjük. (sokáig nem szabad keverni, mert a fehérje összeesik)Az előre ekészített kávét a tejjel és kevés cukorral összekverjük, ízlés szerint rummal vagy amaretóval ízesítjük. A babapiskótákat tejeskávéba mártjuk (ne ázzon át teljesen) és egy négyszögletes tál alját kirakjuk vele egy sorban. Ezután a piskótára egy réteg mascarpone krémet teszünk, és kakaóporral meghintjük. Ezután újból egy sor beáztatott piskótát teszünk, és a rétegezést a fent leírt módon folytatjuk, amíg az alapanyag engedi úgy, hogy a tetejére krém kerül. A kész tiramisut 2-3 órára hőtőbe tesszük, a tálalás előtt a tetejét kakaóporral meghintjük.
A ma 07:25-ös írta az egyetlen eredeti receptet.
És igen, ebbe nyers tojás kell, természetesen friss és megbízható helyröl, akkor senkinek nem lesz töle baja (különben az laszok már kihaltak volna XD)
Nem is érződik az ízén, hogy nyers tojás van benne...
Amit máshogy csinálnak, az max tiramisu utánzat. Az igazi tiramisuba kell a nyers tojás.
Én a babapiskótát cukrozatlan kávéba mártom (elég egy pillanatra), Így lesz meg a harmónia az édes krém és a keserű kávéval itatott piskóta között.
1es vagyok. Ha eredetit szeretnél akkor olasz recept.
www.lacucinaitaliana.it/amp/11616/ricetta/dolci-e-dessert/tiramisu/
500g mascarpone
300g babapiskóta
150g cukor
6 friss tojás
Marsala
Eszpresszó
Cukrozatlan kakaó
Képekkel való recept:www.cookaround.com/ricetta/tiramisu-classico.html%3fgoogle-amp=1
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!