Jól bevált Tiramisu torta recept?
Sajnos amilyen jó recept van a Szarvasi mascarpone tetejében, annyira pocsék termékeket gyárt a Szarvasi vállalat. :(
Mascarpone-ból én a lidliset szoktam venni, mert közelebb van, mint a többi bolt, ahol lehet ilyet kapni.
Amúgy van egy jópofa cikk is erről (aminek nem minden szava arany, de azért nem rossz) [link]
Torta alakot nem szoktam, hanem jénaiban szoktam csinálni.
Hozzávalók:
250g mascarpone,
3 db tojás,
3 ek cukor,
2 dl hideg, erős feketekávé,
2 dl tej,
1 cs vaníliás cukor,
1 cs babapiskóta,
3 ek rum vagy amaretto likőr
kakaópor.
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat 2 ek, cukorral és a vaníliás cukorral -elektromos habverővel- habosra keverjük. Hozzáadjuk a mascarponét és ízlés szerinte rumot vagy amarettót, és habos krémmé keverjük. A tojásfehérjét 1ek cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan a krémhez keverjük. (sokáig nem szabad keverni, mert a fehérje összeesik) Az előre ekészített kávét a tejjel és kevés cukorral összekverjük, ízlés szerint rummal vagy amaretóval ízesítjük. A babapiskótákat tejeskávéba mártjuk (ne ázzon át teljesen) és egy négyszögletes tál alját kirakjuk vele egy sorban. Ezután a piskótára egy réteg mascarpone krémet teszünk, és kakaóporral meghintjük. Ezután újból egy sor beáztatott piskótát teszünk, és a rétegezést a fent leírt módon folytatjuk, amíg az alapanyag engedi úgy, hogy a tetejére krém kerül. A kész tiramisut 2-3 órára hőtőbe tesszük, a tálalás előtt a tetejét kakaóporral meghintjük.
Még annyi, hogy:
- dupla adagot szoktam csinálni
- az egészhez 3 kanál rum elég
- a babapiskótákat csak épphogy bele mártom. Át ne ázzon, mert az undorító tud lenni.
- Kakaó szórásnál különböző formákat lehet a kakaó útjába tartani a tortától 2-3 cm-re, hogy inverzben megjelenjen az alak a torta tetején.
Most meg fogtok kövezni, de én szeretem a savanyú ízt a tiramisuban, ezért 1 mascarpone - 1 tejföl arányban szoktam keverni. :)
Aki nem kedveli a savanyút, az ki ne próbálja!
Nehogy ilyen zukrozott nesquick szart rakj a tetejére...
Frissen, tálaláskor szórd meg Holland, cukrozatlan kakaóporral, az a legfinomabb. A tetejére én egész kávészemeket szoktam szórni díszítésnek.
A receptet ugyanúgy csinálom, ahogy az első, tehát a normál tiramisut, csak torta formában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!