Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Jól bevált Tiramisu torta recept?

Jól bevált Tiramisu torta recept?

Figyelt kérdés
Szülinapra készítem, még nem csináltam sosem tiramisut szükségem lenne arrais hogy az alapanyagokból milyen márkát érdemes használni? Van-e valami elkészítési praktika, hogy szép mutatós legyen?
2015. jan. 7. 13:16
 1/6 anonim ***** válasza:

Sajnos amilyen jó recept van a Szarvasi mascarpone tetejében, annyira pocsék termékeket gyárt a Szarvasi vállalat. :(


Mascarpone-ból én a lidliset szoktam venni, mert közelebb van, mint a többi bolt, ahol lehet ilyet kapni.

Amúgy van egy jópofa cikk is erről (aminek nem minden szava arany, de azért nem rossz) [link]


Torta alakot nem szoktam, hanem jénaiban szoktam csinálni.


Hozzávalók:

250g mascarpone,

3 db tojás,

3 ek cukor,

2 dl hideg, erős feketekávé,

2 dl tej,

1 cs vaníliás cukor,

1 cs babapiskóta,

3 ek rum vagy amaretto likőr

kakaópor.


Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat 2 ek, cukorral és a vaníliás cukorral -elektromos habverővel- habosra keverjük. Hozzáadjuk a mascarponét és ízlés szerinte rumot vagy amarettót, és habos krémmé keverjük. A tojásfehérjét 1ek cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan a krémhez keverjük. (sokáig nem szabad keverni, mert a fehérje összeesik) Az előre ekészített kávét a tejjel és kevés cukorral összekverjük, ízlés szerint rummal vagy amaretóval ízesítjük. A babapiskótákat tejeskávéba mártjuk (ne ázzon át teljesen) és egy négyszögletes tál alját kirakjuk vele egy sorban. Ezután a piskótára egy réteg mascarpone krémet teszünk, és kakaóporral meghintjük. Ezután újból egy sor beáztatott piskótát teszünk, és a rétegezést a fent leírt módon folytatjuk, amíg az alapanyag engedi úgy, hogy a tetejére krém kerül. A kész tiramisut 2-3 órára hőtőbe tesszük, a tálalás előtt a tetejét kakaóporral meghintjük.

2015. jan. 7. 13:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:

Még annyi, hogy:

- dupla adagot szoktam csinálni

- az egészhez 3 kanál rum elég

- a babapiskótákat csak épphogy bele mártom. Át ne ázzon, mert az undorító tud lenni.

- Kakaó szórásnál különböző formákat lehet a kakaó útjába tartani a tortától 2-3 cm-re, hogy inverzben megjelenjen az alak a torta tetején.

2015. jan. 7. 13:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
Én (spúros) holland kakaót szoktam használni, ami nem előre cukrozott, semmi esetre sem ajánlom az instant cuccokat, mint a Nesquick.
2015. jan. 7. 13:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:

Most meg fogtok kövezni, de én szeretem a savanyú ízt a tiramisuban, ezért 1 mascarpone - 1 tejföl arányban szoktam keverni. :)

Aki nem kedveli a savanyút, az ki ne próbálja!

2015. jan. 7. 14:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:

Nehogy ilyen zukrozott nesquick szart rakj a tetejére...


Frissen, tálaláskor szórd meg Holland, cukrozatlan kakaóporral, az a legfinomabb. A tetejére én egész kávészemeket szoktam szórni díszítésnek.


A receptet ugyanúgy csinálom, ahogy az első, tehát a normál tiramisut, csak torta formában.

2015. jan. 7. 16:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
A cukrászdában sem neszkvikkes fost szórnak rá, de biztos a cukrászok is mind hülyék, csak te vagy Helikopter fiam!
2015. jan. 7. 16:36
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!