Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Jó zsömlegombóc recept? Ha...

Jó zsömlegombóc recept? Ha lehet részletesen leírhatná valaki a saját bevált receptjét.

Figyelt kérdés

2014. nov. 19. 11:41
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Huha, én csak úgy találomra szoktam.

Először is a zsemlét felkockázom és sütőben megpirítom kicsit. Aztán jó híg nokedli tésztát készítek és hozzákeverem a zsemléket. Eléggé ugy néz ki hogy nagyon sok lesz a zsemle, de végül mégis mindig összeáll.

Majd vizes kézzel gombócokat formálok és kifőzöm.

Tényleg nem tudok arányokat, mert látni kell, de ha készítettél már nokedlit, akkor ez is menni fog.

2014. nov. 19. 12:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Én máshogy csinálom, leírom az én változatomat is, de az arányokat én sem fogom tudni.


2-3 tojást felverek egy tálkában. Olyan egy evőkanál Zsírban (lehet olajban is) megpirítok egy fej apróra vágott hagymát, ha megpirult kiszedem a tojásos tálba. A maradék zsiradékban megpirítom az összevágott zsemlét (3 zsemle) vagy akár kenyér is lehet. Ha megpirult hozzáöntöm a tojáshoz ezt is. Teszek bele ételízesítőt, ha nem elég sós sót is pluszban és petrezselymet. Jól összekeverem és hagyom picit állni. Utána annyi lisztet keverek hozzá, hogy formázható masszát kapjak. A formázott gombócokat sós vízben kifőzöm.


Ha úgy érzem kevés a tojás vagy a zsemlekocka akkor abból többet teszek bele.

2014. nov. 19. 12:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Zsömlegombóc

6 zsemle

1/8 l tej (meleg)

1 kis hagyma

30 g vaj vagy margarin

2 evőkanál apróra vágott petrezselyem zöldje (sima)

2 tojás

őrölt bors

1-2ek liszt

Elkészítés:

Vagdaljuk a zsömlét vékony szeletekre, és öntsük le a meleg tejjel.

Vágjuk a hagymát apró kockákra, és dinszteljük, a vajban amíg puha nem lesz.

Petrezselymet is dinszteljük vele rövid ideig.

Keverjük össze a hagymás petrezselymet a zsömlével, keverjük hozzá a tojást is, hagyjuk pihenni, majd összegyúrjuk.

Ízesítjük sóval és borssal. Egy kis lisztet szórunk rá, hogy jobban összeálljon (nem túl sokat, mert kemény lesz a gombóc).

Nedves kézzel 6-8 gombokat formálunk, körülbelül azonos méretűekre majd megforgassuk lisztben őket.

Rakjuk forró vízbe, és hagyjuk 20 percig lassan főzni).

Nem szabad teljesen lefedni!

Egy lyukas kanállal szedjük ki a vízből és szolgálni a lehető leghamarabb.

2014. nov. 19. 12:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat, nagyon jól hangzik mindegyik.
2014. nov. 19. 15:50

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!