Ha pogácsát készitünk,50 dkg liszthez mennyi só kell?










50 dkg liszthez én is teszek kb 1 evőkanálnyit, de függ attól, hogy mi kerül még bele. Pl ha tejföllel készíted lehet, hogy elbír még.
A margarin sósságát is figyelembe kell venni, vagy ha sajtot is teszel a tésztájába akkor azt is.
Én ha csak simán, nem túl sós margarinnal készítem beleteszem az egy evőkanálnyit, úgy nekünk pont jó.





"Egy csipet, de só nélkül is lehet csinálni, nagyon finom."
Akinek dunsztja nincs a pogácsáról, és összeesküvéselmélet hívő, meg önsanyargató, meg minden divathóbortot elhisz, az miért nem a fittness rovatba, vagy a speciális diéták rovatba kommentel??? Miért a sütés-főzés rovatba érez késztetést mindenáron a szamárságait tolni?










Jól írták a többiek, úgyhogy én csak annyit fűznék hozzá, hogy só és só között is óriási a különbség.
Pl nekem a himalája só túl sós. A hagyományos jódozott pedig túl gyenge. Jelenleg tengeri sót használok, ebből nekem egy teáskanálnyi kellene a fél kiló liszthez, de ha krumpli is kerül bele, akkor kicsit több.
De amit az első írt, azt a só nélküli borzalmat biztos nem tudnám megenni.










Fél kg lisztenként egy teáskanál só, így kell mérni.
Nem mokkáskaná, nem evőkanál.










Nekem is kevés lenne a teáskanálnyi.
Én be vagyok állva az 1Kg liszthez 1 púpos evőkanálra.
Ahhoz pont jó egy adag élesztő is, ha kelt cuccot készítek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!