Töltött gomba problémák?
Ma töltött gombát készítettem és két kérdésem lenne hozzá.
Az elsö - ez már sokszor történt, csak eddig nem kerestem az okát - , hogy a gombafejek a sütés soran ellapulnak és a töltelék lemegy róluk. A kérdés, hogy mit tesznek azok, akiknek szépen megmarad a gomba formája és benne marad a töltelék?
A másik - ez kevésbé fontos, csak érdekel -, hogy a töltelék mitöl marad egyben, ha hús és tojás nélkül készül: pl mint most zöldségek + bulgur. Ízre nagyon jó lett, csak éppen *az egész szétgurult, nem *ragadt* egybe.
Miután semmit nem teszel bele, ami össze fogja, evidens, hogy szétesik. Tegyél bele vagy lisztet, vagy tojást, tejfölt.
A gomba meg ahogy sul lapulni fog egy kicsit, ha nincs ami formaban tartsa. Bele teheted muffin formaba, kosarformaba, becsomagolhatód bacon csíkokba, vagy panírozva kisütheted.
Ezek szerint az normális, hogy a gomba szétlapul - akkor hogy csinálják azokat a képeket, ahol szép kereken marad?
A töltelék meg többféle allergia miatt lett ilyen, van, aki a húst, tojást nem ehet, mások a tejtermékekre allergiásak - szóval ez volt az, amiböl mindenki tudott enni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!