Ti a csiperkének a bocskorát le szoktátok vágni sütés előtt?
Nem szoktam levágni a tönkjét.
Közvetlenül főzés előtt, folyóvízben mosd le úgy, hogy a kalapjába ne menjen víz.
Én egyébbként nem szoktam megmosni a gombát,mert nagyon sok vizet magába szív, csak alaposan letörölgetem, de ha nagyon földes akkor nincs mást tenni.
ha vocskora van akkor nagy a baj mert az a gyilkos galoca,
ha a tonkre gondolsz akkor nem, ugyanolyan gomba mint a kalap, sot meg a boret sem huzzuk le
Csiperkének NINCS bocskora...
Amúgy kitöröm a tönköt, persze, aztán abból csinálok rántottát pl.
Nincs bocskora, csak a bocskoros csiperkének, de olyat még soha nem láttam, csak tudom, hogy létezik és ehető.
A tönk alsó, földes alját már szedéskor levágom (ha bolti, akkor ez a pont nem játszik), teljesen jó rész az is, megeszem a többivel. Ha a recepthez csak kalap kell valami oknál fogva (ilyen nálam nincs), akkor rántottába tenném a tönköket.
Biztosan a tönkre gondol a kérdező.
Az tönk legalsó részét levágom, majd papírtörlővel megtisztítom a gombát, nem mosom, nem hámozom. (mosni esetleg akkor, ha nagyon apróról van szó, és nem lehet vele elbíbelődni)Az, hogy a tönköt óvatosan kitöröm belőle vagy sem, az a felhasználás módjától függ, de mindenképpen felhasználom azt is valamibe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!