Hogyan kell elkesziteni a "Matrai Borzaska"t?
Ezt a [link] oldalon találtam:
A mátrai borzaska, vagy számtalan más néven ismert kaja:
Pulykamellből szoktam készíteni, de disznóhús vagy csirke is remek hozzá. Ma csirkéből lesz. A vékonyra szeletelt (szükség esetén kiklopfolt disznó vagy pulyka) húst besózom, esetleg fokhagymás tejbe áztatom min. fél órára. Kb. 4 db közepes krumplit nyersen lereszelek, reszelés közben liszttel beszórom, hogy ne barnuljon. Sót, 1 tojást, 1 pohár kefírt, fokhagymakrémet ízlés szerint és annyi lisztet keverek hozzá, hogy egy jó sűrűbb palacsinta tészta legyen belőle. A hússzeleteket előbb lisztbe mártom, hogy jobban tapadjon rá ez a massza, így is sokszor rá kell segíteni a villával, hogy maradjon is rajta valami, amikor kiemelem, hogy forró olajban megsüssem. Ha marad a reszeltkrumplis masszából, kanállal beleszaggatom az olajba, kicsit elterítem és kisütöm azt is. Még mindig elfogyott ez a vakarcs is.
Aztán még:
Mátrai borzas pecsenye
80 dkg kicsontozott sertés rövidkaraj (vagy 2 nagy csirkemell),
só,
őrölt bors,
50 dkg burgonya,
1 tojás,
4 evőkanál finomliszt,
a sütéshez bőven olaj,
2 dl tejföl,
10 dkg reszelt sajt
A húst nyolc szeletbe vágjuk, és alaposan kiverjük, megsózzuk, borsozzuk, egy órára behűtjük. Közben a burgonyát meghámozzuk, a reszelő középső (durva) fokán lereszeljük, és fél óráig állni hagyjuk. Ezután a burgonyát kissé kinyomkodjuk, a nyers tojással és a burgonya nedvességétől függően 1-2 evőkanál liszttel összedolgozzuk, megsózzuk, megborsozzuk. A hússzeleteket papírtörlővel leitatjuk, utána először lisztbe mártjuk, majd a burgonyamasszába forgatjuk, hogy teljesen beborítsa. Nagy serpenyőben felmelegítjük az olajat (ne legyen túl forró!), és a krumpliba bundázott hússzeletek mindkét felét szép pirosra sütjük. Papírtörlővel bélelt tálra szedjük, hogy a felesleges zsiradékot leitassa. Tálaláskor a tányéron tejföllel megkenjük. Reszelt sajttal megszórva, párolt zöldséggel kínáljuk.
Harmadikként:
Mátrai borzaska
Serpenyőben vajat forrósítunk, a zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk, a brokkolit rózsáira szedjük.
Hozzávalók:
40 dkg sertéskaraj
2 szem burgonya
10 dkg liszt
1 db tojás
3 dl tejföl
20 dkg sajt
2 ek vaj
15 dkg bébirépa
15 dkg bébicukkini
15 dkg bébi zöldbab
15 dkg brokkoli
5 g fokhagyma
só, bors
A zöldségeket átforgatjuk a vajon, ízesítjük zúzott fokhagymával, sóval és őrölt borssal. A sertéskarajból ujjnyi vastagságú szeleteket vágunk, klopfolóval kiveregetjük, majd sózzuk, borsozzuk. A burgonyát megtisztítjuk, majd a reszelő legnagyobb fokán lereszeljük. Egy tálban összedolgozzuk a lisztet a tojással, majd hozzáadjuk a reszelt burgonyát és annyi vizet, hogy palacsintamassza sűrűségű tésztát kapjunk. Az így kapott masszában megforgatjuk a hússzeleteket, és forró olajon aranybarnára sütjük. A tejfölt elkeverjük zúzott fokhagymával, kevés sóval és borssal. Tálaláskor a zöldségeket tányérra halmozzuk, mellétesszük a bundázott sült húst, majd rálocsoljuk a fokhagymás tejfölt és gazdagon megszórjuk reszelt sajttal.
Wow, nagyon fain vagy!!!!! :)
Koszi,mar csak egy kerdesem maradt (nem is en lennek...)
Amikor azt a palacsinta allagu tesztat kell csinalni az milyen legyen, mert a palacsinta az nekem folyos de a panir gondolom valami surubb allagu kell legyen?
Mert az elso receptben is az volt hogy mindig leeseik???
Megegyszer nagyon koszi, ez a valasz tenyleg hasznos volot!!!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!