Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell elkesziteni a...

Hogyan kell elkesziteni a "Matrai Borzaska"t?

Figyelt kérdés
A neten csak egy receptet talaltam, de az valahogy eleg benan irta le- maga a noci is azt irta, h neki sem sikerul...-szoval valaki olyantol szeretnem akinek mar sikerult :) elore is koszi mindenkinek!!!!!
2008. nov. 4. 19:33
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Ezt a [link] oldalon találtam:


A mátrai borzaska, vagy számtalan más néven ismert kaja:

Pulykamellből szoktam készíteni, de disznóhús vagy csirke is remek hozzá. Ma csirkéből lesz. A vékonyra szeletelt (szükség esetén kiklopfolt disznó vagy pulyka) húst besózom, esetleg fokhagymás tejbe áztatom min. fél órára. Kb. 4 db közepes krumplit nyersen lereszelek, reszelés közben liszttel beszórom, hogy ne barnuljon. Sót, 1 tojást, 1 pohár kefírt, fokhagymakrémet ízlés szerint és annyi lisztet keverek hozzá, hogy egy jó sűrűbb palacsinta tészta legyen belőle. A hússzeleteket előbb lisztbe mártom, hogy jobban tapadjon rá ez a massza, így is sokszor rá kell segíteni a villával, hogy maradjon is rajta valami, amikor kiemelem, hogy forró olajban megsüssem. Ha marad a reszeltkrumplis masszából, kanállal beleszaggatom az olajba, kicsit elterítem és kisütöm azt is. Még mindig elfogyott ez a vakarcs is.



Aztán még:

[link]

Mátrai borzas pecsenye



80 dkg kicsontozott sertés rövidkaraj (vagy 2 nagy csirkemell),


só,


őrölt bors,


50 dkg burgonya,


1 tojás,


4 evőkanál finomliszt,


a sütéshez bőven olaj,


2 dl tejföl,


10 dkg reszelt sajt


A húst nyolc szeletbe vágjuk, és alaposan kiverjük, megsózzuk, borsozzuk, egy órára behűtjük. Közben a burgonyát meghámozzuk, a reszelő középső (durva) fokán lereszeljük, és fél óráig állni hagyjuk. Ezután a burgonyát kissé kinyomkodjuk, a nyers tojással és a burgonya nedvességétől függően 1-2 evőkanál liszttel összedolgozzuk, megsózzuk, megborsozzuk. A hússzeleteket papírtörlővel leitatjuk, utána először lisztbe mártjuk, majd a burgonyamasszába forgatjuk, hogy teljesen beborítsa. Nagy serpenyőben felmelegítjük az olajat (ne legyen túl forró!), és a krumpliba bundázott hússzeletek mindkét felét szép pirosra sütjük. Papírtörlővel bélelt tálra szedjük, hogy a felesleges zsiradékot leitassa. Tálaláskor a tányéron tejföllel megkenjük. Reszelt sajttal megszórva, párolt zöldséggel kínáljuk.


Harmadikként:

[link]


Mátrai borzaska

Serpenyőben vajat forrósítunk, a zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk, a brokkolit rózsáira szedjük.


Hozzávalók:

40 dkg sertéskaraj

2 szem burgonya

10 dkg liszt

1 db tojás

3 dl tejföl

20 dkg sajt

2 ek vaj

15 dkg bébirépa

15 dkg bébicukkini

15 dkg bébi zöldbab

15 dkg brokkoli

5 g fokhagyma

só, bors


A zöldségeket átforgatjuk a vajon, ízesítjük zúzott fokhagymával, sóval és őrölt borssal. A sertéskarajból ujjnyi vastagságú szeleteket vágunk, klopfolóval kiveregetjük, majd sózzuk, borsozzuk. A burgonyát megtisztítjuk, majd a reszelő legnagyobb fokán lereszeljük. Egy tálban összedolgozzuk a lisztet a tojással, majd hozzáadjuk a reszelt burgonyát és annyi vizet, hogy palacsintamassza sűrűségű tésztát kapjunk. Az így kapott masszában megforgatjuk a hússzeleteket, és forró olajon aranybarnára sütjük. A tejfölt elkeverjük zúzott fokhagymával, kevés sóval és borssal. Tálaláskor a zöldségeket tányérra halmozzuk, mellétesszük a bundázott sült húst, majd rálocsoljuk a fokhagymás tejfölt és gazdagon megszórjuk reszelt sajttal.

2008. nov. 4. 21:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Remélem tudtam segíteni!
2008. nov. 4. 21:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 A kérdező kommentje:

Wow, nagyon fain vagy!!!!! :)

Koszi,mar csak egy kerdesem maradt (nem is en lennek...)

Amikor azt a palacsinta allagu tesztat kell csinalni az milyen legyen, mert a palacsinta az nekem folyos de a panir gondolom valami surubb allagu kell legyen?

Mert az elso receptben is az volt hogy mindig leeseik???

Megegyszer nagyon koszi, ez a valasz tenyleg hasznos volot!!!:)

2008. nov. 4. 22:48
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Jó sűrűre kell csinálni (a reszelt nyers krumpli is sűríti), és a hússzeleteket előtte lisztben meg kell forgatni, így rátapad a massza. Én a masszába a fent soroltakon kívül rakok még pirospaprikát is! Én Nyitrai szeletnek ismerem!
2008. nov. 5. 15:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 A kérdező kommentje:
Koszi :)
2008. nov. 5. 18:42
 6/6 anonim ***** válasza:
Nyamika:) Kedvenc kajám. Majd meg is csinálom,ha lesz hozzá alapanyag.
2010. aug. 6. 21:38
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!