Olaj helyett vízzel sütni?
Hasábot egyébként simán csinálhatod, csak éppen főtt krumpli lesz belőle.
Illetve hallottam már pár helyről, hogy a rántottát zacskóban főzték ki, így elkerülték az olajat.
Nem sütünk mindig olajon, zsírt vagy vajat is használhatsz. A vaj egyébként sokkal egészségesebb, csak nyilván több kell belőle, így költségesebb.
Tojásnál megjátszottam már egyszer (rántottaszerűen készítettem vízen, amúgy lehet szárazon is), de az már csak ilyen, főzheted, sütheted, így vagy úgy s tipikusan ehető eredményt kapsz...
A zsírban (zsír alatt zsiradékot értek, végülis zsír makrotápanyag) sütésnek nem alternatívája a főzés, párolás, teljesen más dolgok történnek úgy (a víz egy normál konyhában nyilván jóval alacsonyabb hőmérsékletű, mint a kellően forró olaj). A szárazon pirítás vagy sütőben szárazon sütés is sokkal közelebb áll hozzá.
Én azért sütök zsírban, mivel úgy kellemesen megpirul az étel, viszonylag gyorsan elveszti a fölös nedvességtartalmát és finomabb, laktatóbb lesz (plusz csökken a szénhidrát/kalória tartalma is, ami nekem jó, még krumplinál is).
Utolsó: "plusz csökken a szénhidrát/kalória tartalma is"
Ezt el tudnád kicsit bövebben magyarázni? MITÖL/MIÉRT csökkenne a ch-tartalom sütés közben? (Nem veszekedés, kíváncsiság!)
Örülök, hogy sikerült feldobni a napotokat :D
Most lettem kolis, és eddig otthon nem kellett a vajas kenyérnél bonyolultabb dolgokat alakítani a konyhában :D. Gondoltam hátha spórolhatok az olajon meg a kalóriákon, de akkor ez bukta :D Köszi a segítséget
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!