Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Olaj helyett vízzel sütni?

Olaj helyett vízzel sütni?

Figyelt kérdés
Pl. fagyasztott hasábkrumplit vagy cordon bleu-t lehet olaj helyett vízben sütni? Egyáltalán miért olajon sütünk mindig? Tudom, hogy magasabb hőmérsékleten forr az olaj, de nem lehet, hogy vízzel csak tovább tartana, de ugyanúgy elkészülne jól az étel?
2018. okt. 7. 22:20
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Hallottál már a főzésről?
2018. okt. 7. 22:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
88%
😂😂😂😂😂😂😂😂
2018. okt. 7. 22:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Ha vizzel lehetne mindenki azzal sütne..
2018. okt. 7. 22:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
91%
tepsi+sütőpapír--->sütő---> megsütötted
2018. okt. 7. 22:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim válasza:
83%
XD Ilyen lehetőség nem létezik de szerintem ha meg akarod tudni akkor próbáld ki....
2018. okt. 7. 22:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Hasábot egyébként simán csinálhatod, csak éppen főtt krumpli lesz belőle.

Illetve hallottam már pár helyről, hogy a rántottát zacskóban főzték ki, így elkerülték az olajat.

Nem sütünk mindig olajon, zsírt vagy vajat is használhatsz. A vaj egyébként sokkal egészségesebb, csak nyilván több kell belőle, így költségesebb.

2018. okt. 7. 23:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Számomra ez a hónap kérdése! 😂
2018. okt. 8. 00:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
51%

Tojásnál megjátszottam már egyszer (rántottaszerűen készítettem vízen, amúgy lehet szárazon is), de az már csak ilyen, főzheted, sütheted, így vagy úgy s tipikusan ehető eredményt kapsz...


A zsírban (zsír alatt zsiradékot értek, végülis zsír makrotápanyag) sütésnek nem alternatívája a főzés, párolás, teljesen más dolgok történnek úgy (a víz egy normál konyhában nyilván jóval alacsonyabb hőmérsékletű, mint a kellően forró olaj). A szárazon pirítás vagy sütőben szárazon sütés is sokkal közelebb áll hozzá.


Én azért sütök zsírban, mivel úgy kellemesen megpirul az étel, viszonylag gyorsan elveszti a fölös nedvességtartalmát és finomabb, laktatóbb lesz (plusz csökken a szénhidrát/kalória tartalma is, ami nekem jó, még krumplinál is).

2018. okt. 8. 00:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó: "plusz csökken a szénhidrát/kalória tartalma is"


Ezt el tudnád kicsit bövebben magyarázni? MITÖL/MIÉRT csökkenne a ch-tartalom sütés közben? (Nem veszekedés, kíváncsiság!)

2018. okt. 8. 07:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 A kérdező kommentje:

Örülök, hogy sikerült feldobni a napotokat :D

Most lettem kolis, és eddig otthon nem kellett a vajas kenyérnél bonyolultabb dolgokat alakítani a konyhában :D. Gondoltam hátha spórolhatok az olajon meg a kalóriákon, de akkor ez bukta :D Köszi a segítséget

2018. okt. 8. 14:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!