Tudtok nekem ajánlani jó kávés sütemény, torta vagy édesség receptet?
Én itt találtam jókat, van sokféle: [link]
Ezeket a recepteket már elkészítettem, ezekből nyugodtam válogathatsz: Feketekávés sós keksz, Cappuccino torta, Eszpresszós muffin, Capuccionós Panettone, Kávés rizsfelfújt.
Ez az én kedvenc kávés sütim
Diókrémes kávés süti
Hozzávalók:
6 tojás
14 dkg cukor
14 dkg darált dió
másfél evőkanál liszt
1 tasak sütőpor
1 teáskanál rumaroma
A krémhez:
25 dkg vaj
2 tojássárgája
20 dkg porcukor
1 tasak vaníliás cukor
6 teáskanál instant kávépor
3 evőkanál tej
15 dkg darabokra vágott dió
A tetejére:
20 dkg étcsokoládé
1 teáskanál vaj
Elkészítése:
A tojások fehérjéből kemény habot verünk, majd a cukrot és a tojások sárgáját és a rumaromát is beledolgozzuk. A diót, a sütőport és a lisztet összekeverjük és beleforgatjuk a habba. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és közép meleg sütőben tűpróbáig sütjük.
Elkészítjük a krémet.
A vajat kikavarjuk, majd apránként hozzáadjuk a porcukrot és a tojások sárgáját, és szép habosra keverjük.
A vaníliás cukrot és a kávéport a tejjel simára kavarjuk, majd óvatosan beledolgozzuk a vajas masszába.
Majd a vágott diót is belekeverjük.
Ha a tészta is kihűlt, akkor kettévágjuk, a két lap közt megkenjünk, valamint a tetejét is, majd a hűtőbe tesszük egy picit, míg el nem készül a csokimáz.
A csokoládét felolvasztjuk, a vajat is hozzáadjuk, majd bevonjuk vele a süteményt. Hűtőbe tesszük legalább egy órára, majd szeleteljük.
Kókuszos Kávés
7 tojás fehérjét felverünk kemény habbá 20dkg cukorral,
majd 1 csomag kókusz reszeléket/ 10dkg /és 6 evő kanál lisztet keverünk bele
A tepsi aljára 2db nápolyi lapot teszünk egymás mellé erre ráöntjük a kókusz krémet.
170 C –os sütőbe tesszük kb 15-20 perc alatt világosra sütjük Akkor jó a kókuszkrém, amikor a teteje sütőben már kicsit világos barna.A megsült kókusz krémes lapot kihűtjük.
Krém.
7 tojás sárgáját 15dkg cukorral 2 evőkanál kakaóval 2 evő kanál főzött erős kávéval gőz felett sürüre főzzük.Ha kihűlt a krém 25dkg rámát keverünk bele :
A kávés krémet rákenjük a kókuszos lap tetejére:
Kávé krém tetejére díszítésként kókusz reszeléket szórunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!