Romantikus vacsora ötletek?
szeretnék barátomnak fini vacsorát csinálni valami egyszerüt ami nem sült csirke. salátának fetasajtos-tonhal salátát gondoltam. desszertnek meg krémest vagy gesztenyepürét.
viszont a kolis konyhafelszerelés nem a legjobb.tudtok ötleteket adni ?
Tonhalas-fetás sali jól hangzik.
Amennyiben van sütő, akkor kacsasült. De ha nincs, akkor kacsamell szeleteket kicsit megsütöd, csinalsz hozzá egy gyümölcs martást. Vagy lekvarból vagy mirit gyümiből. Hozzá olyan köret, amit te szerettek. De en az ilyesmit kruplival ennem.
De lehet egy halsteak is.
Desszertnek én szoktam olyat, hogy vmi főzött krémbe, angolkrém, sodó meg ilyesmik belekeverek mascarponet. Egy tálba aljaba babapiskótát rakok, arra runot vagy vmi hasoblót öntök, majd egy kis krémet, majd gyümölcs, újra krém a tetejére egy kis reszelt csoki.
Én a helyedben elvinném vacsizni, vagy max. bor, sajttál.
Nem kell egy nőnek FŐZNIE a pasijára, ahogyan egy pasi is elvisz valahová, ha meg akar lepni.
A tonhalas saláta után
Rakott csirkemell
Ezt előre előkészítheted, és csak sütni kell.
Hozzávalók:
4 szelet csirkemell filé
2 paprika
8 szelet bacon
4 szelet sonka
2 szál újhagyma
20 dkg reszelt sajt
2 evőkanál mustár
1 piros kaliforniai paprika
1 sárga kaliforniai paprika
só
őrölt fehér bors
szárnyas fűszerkeverék
étolaj
4 dl tejföl
Elkészítése:
A paprikákat és az újhagymát szeletekre vágjuk.
A csirkemellet szétnyitjuk, kiklopfoljuk, majd szárnyas fűszerkeverékkel, sóval és fehér borssal megszórjuk. A hússzeleteket kiolajozott tepsibe rakjuk és megkenjük mustárral.
Az csirkemellekre teszünk bacont, paprika, valamint újhagyma szeleteket. Betakarjuk 1-1 szelet sonkával, megkenjük tejföllel és a végén megszórjuk reszelt sajttal.
Az egészet előmelegített sütőben szép pirosra sütjük kb 35-40 perc alatt.
Zöldséges rizst készítettem mellé.
Desszertnek
Mousse au chocolat pohárkrém
Ez a könnyű finomság akkor az igazi, ha legalább egy nappal hamarabb készül, és csak a díszítés készül a tálalás előtt.
Hozzávalók
3 és fél evőkanál narancslé
13 dkg étcsokoládé
3 db tojás
2 és fél evőkanál kakaó
1 evőkanál Cointreau likőr / esetleg Tripli sec/
1 dl habtejszín
½ csomag habfixáló
másfél evőkanál porcukor
5 dkg vaj
Tálaláshoz:
1 db narancs
½ dl habtejszín
Elkészítés:
1. A csokoládét összetördelem, és a vajjal meg a narancslével gőzfürdőben felolvasztom, simára keverem. Utána a kakaót is beledolgozom, majd a gőzről levéve a narancslikőrrel meg a 3 tojássárgával simára keverem.
2. A tejszínt a habfixálóval habbá verem, és hűtőszekrénybe teszem.
3. A három tojásfehérjét is habbá verem, a cukrot beleszórom, és addig verem, amíg fényes, sűrű nem lett.
4. A csokoládés krémet evőkanállal, nehogy összetörjön, a tojáshabba keverem, majd a tejszínhabot is beleforgatom.
Legalább egy-két órára, de még jobb, ha egy éjszakára beteszem a hűtőbe.
(Frissen élvezhetetlen, idő kell hozzá, hogy a tojáshab összeroskadjon, és sűrű krémmé váljon.) Narancsszeletekkel és tejszínhabbal díszítve tálalom.
Ezt a krémet pohárkrémként is kínálhatjuk, de csokis piskóta tetejére is tehetjük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!