Milyen ételeket ajánlotok romantikus vacsira?
Ami nem egy egyszerű rántott hús + köret kombináció (bár kedvence a rántotthús :D ), hanem valami különlegesebb, még is egyszerű elkészíteni és nem túl drága.
Előre is köszönöm az ötleteket! :)
20/lány
NE csirkemellet, mert az kevés férfi szereti, ők nem fogyókúráznak.
Készíts búboshúst, bármilyen körettel.
Vagy egy tepsit vékonyan zsírozz ki, fektess rá tarját,l vagy sertéscomb szeleteket, karikázz rá sok vöröshagymát. Sózd, borsozd, és öntsd le házitejföllel vagy főzőtejszínnel. Pici vizet önts alá, és fedő nélkül párold puhára.
Köretnek krumpli való hozzá.
Ha a kedvence, akkor csinálj rántotthúst (jobban fog neki örülni, mint valami szokatlan ételnek,ami esetleg mégsem az ö ízlése) , legfeljebb ne csak hagyományos körettel, hanem párolt vegyes zöldséggel (fagyasztott keverék tökéletesen jó hozzá), különlegesebb salátával add asztalra.
A hagymát-fokhagymát viszont kerüld ki mindenhol.
Én első évfordulónkra bolognait készítettem parmezán sajttal megszórva. Hozzá vörös bort ittunk. Desszertnek almás pite volt vanília fagyival, és málnaszemekkel a fagyin.
Ez volt az első évfordulónk, nem nagyon tudtam akkor még főzni, és örökre emlékezetes maradt, a mai napig beszélünk róla.
Hidd el, mindegy hogy mennyire különleges ételt készítesz, egy egyszerű vacsorával is tudsz hódítani.
Baconbe teker csirkemell, csirkemáj köretnek rizi-bizi.
Tejszínes kukoricás pulykacsíkok rizzsel.
Fűszeres krumplicsónakok paradicsomos sertésraguval.
Bazsalikomos paradicsomkrémleves, levesbetétként vékonyra gyúrt mozzarellagolyók és apró koktélparadicsomok. Egy evékanálnyi tejszínnel, majd olívaolajjal rajzolhatsz mintát a levesre tálalás előtt, a tetejére pedig helyezhetsz frissen szedett bazsalikomlevelet.
Másodiknak ropogós csirkecombokat készítenék, mellé kézzel készített petrezselymes krokettet, tejszínes mártogatóst, rukkolasalátát egy pár csepp olívaolajjal meglocsolva.
Desszertnek kibelezett almákat sütnék meg vaníliás-diós krémmel.
Ha szereti a rántott húst, akkor egy borzaska jellegű étellel is megpróbálkozhatsz. Vagy a hortobágyi húsos palacsinta rántott verziójával.
De én valamelyik nap ezt a menüt álmodtam meg:
Vargányagomba krémleves, kacsamájjal
Dubarry szelet, édes burgonyával
Kókusztejes tápióka puding, eperrel
Ez elég könnyű, finom, és talán nem olyan gyakran kerül az asztalra otthon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!