Grill csirkemell lesz a mai menü. Mivel pácoljam?
Mez és mustár 1:1 keveréke, vagy joghurt, vagy olaj, fokhagyma és chili pehely szokott lenni nálunk.
Saláta sima zöldsaláta, franciasaláta, majonézes kukorica
Fűszervajat készítek, amiben finomra vágott zsálya, kakukkfű, bazsalikom,só, bors van kikeverve egy kis citromlével és a puha vajjal.
Óvatosan meglazítom a csirke bőrét, és a keveréket alákenem, majd igyekszem egyenletesen az egész húson eloszlatni a fűszervajat.
A csirke hasüregét is besózom jó alaposan. Ha szereted a zöldfűszerek kellemes ízét, ide is rakhatsz egy marékkal, egy citromgerezd kíséretében.
2!
Csirkemellrol beszél. Annak egészen biztosan nincs hasürege és esélyes, hogy bőre se, ha filezett.
Igen, véletlenül egész csirkére gondoltam, valószínűleg azért, mert nagyon ritkán grillezem a csirkemellet, a csirkemell filét pedig sohasem.
Ettől függetlenül, a fűszervaj még finom, és be kenhető vele.
Aki pedig egészben grillezni a csirkét, bátran használhatja a receptet, érdemes kipróbálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!