Van lazacfilém férjem vette tegnap frissen. Hogy készítsem el, hogy ne legyen száraz, de nyers sem? 😱
Ez lesz talán a második alkalom, hogy még kell csinálnom, az első borzasztó volt, emlégettem. És azért ez nem egy olcsó dolog.
Köszi a válaszokat előre is.
Igen, sajnos tulsutottetek, legközelebb ha fehér le szeru anyag folyik ki a halból (ez a fehérje) készen van, nem kell tovább sütni, lazac nagyon hamar elkészül.
Meg egy recept, finn latacleves, előnye nagyon kevés hallal is finom, így nem egy drága etel.
Egy hagymát apróra vagsz és felteszed főni, a vízbe dobsz leveskockat ( csirke vagy zoldseg leves a legjobb, fontos, hogy ne legyen túl erőteljes íze, de azért erzodjon) majd sozod, birsizod. Ha a hagyma fel puha 3-4 szem kockára vágott krumplit teszel a vízbe. Ha a krumpli megfőtt beleteszed a kockára vágott lazacot 2-3 főnek elég egy szelet. Ha a lazac megfőtt, nagyon hamar, teszel bele egy doboz fozotejszint. Amint felfort leveszed és keversz bele egy evőkanál vajat és egy marék apróra vágott kaprot. Fehér vajaskenyerrel a legfinomabb.
Nekem nem tetszik ez a recept, bocsi, de azért köszi.
Mi mindig simán csak megsutjuk, vagy megparoljuk kicsit. Spenóttal, vagy sajttal és mozzarellával szoktam meg. Máshogy nem
Tehetsz a lazachoz egy kis curryt és tejszínt. Párolt brokkolival, olasz széles metélttel (tagliatelle) vagy masnitésztával (farfalle) is finom.
Ha túlsütöd a tejszínes mártás miatt nem gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!