Az tényleg baj ha a kutyámnak reggel száraz tápot adok (Acana) este pedig nyers húst (csirkeszív, néha comb)?
Hallottam olyat, hogy azért baj mert más az emésztési ideje...
De a két etetés között 12 óra telik el (reggel 6 és 18 óra)...
Nem csak az emésztési ideje más, hanem más erősségű savtermelés is kell a húshoz, mint a táphoz.
De ha a kutyád rendben van, nem hány, nincs hasmenése, rendesen megemészti mindkét ételt, akkor nem baj.
Vegyes etetést,mint írták az emésztési idők miatt nem ajánlják illetve a táphoz gyenge sav is elég,míg a nyers húshoz erős.
Hosszú távon szerintem akkor sem lenne szerencsés adni,ha most nincs se hányás,se hasmenés.
Volt kolléganőm tápot keverte a hússal. 3 hónapig gond nélkül ették a kutyái,aztán 2 hetes különbséggel mindkét kutyának erős bélgyulladása lett. Valószínű a vegyes étrend miatt.
Teljes nyers etetést nem tudta megoldani így tápot kapnak a kutyák azóta eltelt több mint egy év és egyiknek sincs semmi baja.
Igaz,te nem egyszerre adod a kétféle kaját,de szerintem hosszú távon megterheli a gyomrot, míg a táp gyengíti a gyomorsavat a hús erősíti.
Ennek az etetésnek,meg nincs sok értelme így.Főleg ha jó részt csak csirkeszívet kap.
Nyers etetésnél is érdemes időnként más húsokat adni a kutyáknak nem csak csirkét.
Szóval szerintem döntsd el,hogy táppal vagy nyersen akarsz etetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!