Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Karfiolt meg kell főzni...

Karfiolt meg kell főzni rántás előtt?

Figyelt kérdés
Lehet kicsit buta kérdés, de még elég kezdő vagyok. Kérném jártasabbak segítségét. Ki szeretném rántani a karfiolt, de félek,hogy nem puhul meg, hanem kemény marad. Ezért kérdem, hogy rántás előtt kicsit meg kell főzni?
2010. jún. 21. 21:55
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Igen sós vizben főzd meg.
2010. jún. 21. 22:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Igen, de ne teljesen főzd meg.

És a vizébe tegyél egy kis sót.

2010. jún. 21. 22:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
50%
Én nem szoktam megfőzni előtte. Van,aki megfőzi egy kicsit. Ha nyersen rántod ki,akkor ropogósabb,keményebb marad,mintha előtte megfőzöd.
2010. jún. 21. 22:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
51%
anyu sós vízben elő szokta főzni, én nyersen csinálom mindig
2010. jún. 21. 22:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
75%

"ropogósabb,keményebb marad"


Magyarán nyers marad az miért is jó?

2010. jún. 21. 22:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
51%

Nem muszáj előfőzni, mert ha nem nagyon forró az olaj, akkor úgyis megpuhul.

De mivel nem tudod egyszerűen megsózni, mert kb lepereg róla az egész, ezért az ízének jót tesz, ha sós vízben előfőzöd, de éppen csak egy kicsit, nehogy szétmenjen.

2010. jún. 21. 22:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:

Sosem főzöm meg előre, közepes rózsákra szedve panírozom és a tojásba szoktam sót keverni. Kisebb lángon sütöm, így mire megpirul rajta a panír, a karfiol is tökéletesen puha lesz. Ugyanígy készítem a rántott brokkolit is.

40/N

2010. jún. 21. 22:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
22:13 nem marad nyers, csak nem fő péppé ;) ez olyan magyar szokás, hogy minden zöldséget addig sütünk-főzünk, míg pépesre esik, a húsokat meg addig főzzük-sütjük, hogy rágni sem kell...
2010. jún. 21. 22:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
Én úgy szoktam, hogy jó sós vízben újraforrástól számítva 5 percet főzöm. A patiszont és cukkinit is így szoktam, és nagyon finom lesz.
2010. jún. 21. 22:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:
3-4 percre dobd bele,forrásban lévő,sós vízbe!Aztán szedd ki belőle,különben szétesik mert megfő!Úgy sem rossz,csak nehezebb panírozni!
2010. jún. 22. 08:16
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!