Kacsapörkölt készítéshez tudnál ajánlani jó receptet?
Mivel a kacsa nagyon zsíros, ezért nem szokás pörköltet készíteni belöle.
De ha feltétlen akarod, akkor én a combját-mellét lebörözném és a színhúst felkockázva készíteném el a megszokott módon, de erösebben füszerezve fokhagymával, meg borssal.
Esetleg a csontos részekböl lehet még pörköltet, pontosabban rizseshúst készíteni, ahol a rizs a zsír egy részét felszívja, és kevésbé nehéz lesz a kész fogás.
Tulajdonképpen ugyanúgy készül, mint a csirkepörkölt, annyi a különbség, hogy a zsírosabb részeket a bőrrel együtt levágom , és kevés vizet aláöntve kisütöm a hájat. A töpörtyűt egy kis kenyér kíséretében megeszem előételnek.😃
A kisült zsírjában megdinsztelem a finomra vágott vöröshagymát és a szintén apróra vágott Tv paprikát.
Átforgatom benne a feldarabolt kacsát, sózom, megszórom kalocsai édes paprikával, összekeverem, felöntöm 1,5 dl vörösborral, és lefedve párolom amíg a saját levét kezdi elfőni,leveszem a fedőt és kevés vizet aláöntve addig rotyogtatom, amíg megpuhul.
Ha nem szeretnéd borral készíteni, helyettesítheted lecsóval.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!