Mire használhatok egy aluminium fazekat?
Kicsit ütött kopott de használható. Mindenfét olvasok hogy jó nemjó az aluminium. Valahol alcheimert okoz valahol nem valahol vedd meg az ő termèküket ha sérült mert halàlt okoz valahol meg azt írják hogy 300 éven át szolgálhatja a generációkat. Úgy döntöttem hogy főzök benne! De kérdés hogy mit szabad mit nem? Lekvárt pálinkát? Csak gulyás és pörköltet? Esetleg süthetek az alján pecsenyét? Mert a zománcban ha egyszer lekvárt főztél jövőre főzhetsz de mást soha többet! A kerámiába szinte bármit az öntöttvasba semmit a teflonba csak palacsinta...stb
Mire használhatok egy aluminium fazekat? És mire nem?
Zománcosba is főzhetsz mást, ha előzőleg lekvárt főztél benne.
Alumínium edényekbe évtizedekig főztek a szállodákban, üzemi konyhákon, otthon is. Nem lett semmi bajuk emiatt. Amit nem jó benne főzni, az az ecetes, savanyú dolgok. De pörkölt, sült lehet.
Én biztos, hogy nem használnám főzésre, maximum vízmelegítésre.
Annyira olcsón lehet kapni normális edényeket, hogy egy alumínium fazék miatt nem kockáztatnám a magam és a családom egészségét, akár igaz az egészségkárosító hatása, akár nem.
Már a kétely 5%-a miatt sem ennék belőle jó étvággyal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!