Melyik serpenyő a legegészségesebb? A vas? (Aluminium az nagyon káros, a tefal is. ) A kerámia?
A Tefal az egy márka, te a teflonbevonatra gondolsz.
Utóbbi maximum csak akkor káros, ha állat módon használod, szétkarmolod késsel-egyebekkel és felválik a bevonat. Normál használat mellett az az egyik legjobb főzés, hővezetés szempontjából.
Megnyugtatlak, hogy a bevonatos serpenyők alapanyaga is alumínium, csak ezeket vonják be korszerű egészségre ártalmatlan bevonatokkal, hogy a háziasszonyoknak/uraknak gyorsabb, kíméletesebb legyen a sütés főzés.
Természetesen vannak öntöttvas serpenyők /edények (nekem is van ), de egyrészt dögnehezek, másrészt elég nehéz tisztítani,és, ha az ember nem kezeli rendesen, akár be is rozsdásodhatnak. Persze ez eltüntethető, de elég macerás.
Régen rengeteg alumíniumedény volt használatos, mégsem haltak bele eleink.Az éthordók az abból voltak, mert abban rögtön melegíteni is tudták a hazavitt ebédet. Semmi bizonyíték nincs arról, hogy károsak lettek volna.
A világ halad, állandó változásban van, változnak az emberek, az ízlések és az edények is :)
Az agyagból készült tejesköcsögre sem mondta senki, hogy egészségtelen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!