Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Teflonos vagy kerámia serpenyő...

Teflonos vagy kerámia serpenyő? Melyik a jobb?

Figyelt kérdés

Igazából olyan serpenyőre lenne szükségem, amit a sütőbe is be tudok tenni.

Amiket nézegettem, majd' mindnek műanyag a fogója.

Találtam egyet(ami árilag is egész jó: 25 euró): Greenpan Bali, ami kerámia serpenyő.

Mivel teflonos van itthon, azt tudom, hogy milyen jó benne sütni. De mi a helyzet a kerámia serpenyőkkel? Azokba se ragad bele az étel?

Vagy mennyire tartósak?

Mivel a kerámia nagyon kemény, ezért nagyon is törékeny. Nemhogy leesik nekem, és széttörik.

Akinek van tapasztalata ezzel, megköszönném ha leírna.

2016. júl. 18. 12:39
 1/5 anonim ***** válasza:
69%

http://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__konyhai-praktik..

Annyit tennék még hozzá ,hogy a jó minőségű tefal ami nem olcsó az eredeti francia mindegyik sütőben 230C hőálló még ha műanyag anyagféle is a nyele.. De tényleg csak azok amik eredeti Tefalok a francia gyártásuak.

2016. júl. 18. 12:45
 2/5 anonim ***** válasza:
Nekem teflonos serpenyőm van. 20 euróért vettem.nagyon megvagyok vele elégedve,eddig soha semmi nem tapadt le benne. Bátran ajánlom ;-)
2016. júl. 18. 13:16
 3/5 anonim ***** válasza:
Általában öntöttvasat szoktak használni azokhoz az ételekhez, amikhez sütőbe kell tenni a serpenyőt, de az extra kényes (viszont megfelelő gondozás mellett örökéletű). Kerámiabevonatosból csak drágát érdemes venni, nekem volt egy noname gagyi, csak szenvedtem vele, minden leragadt benne, nem is melegedett egyenletesen, végül hamar megkopott a bevonata. Attól nem kell félni, hogy széttörik, mert csak a bevonat kerámia, nem az egész serpenyő, de az tény, hogy sérülékeny. Mondjuk a teflon is :)
2016. júl. 18. 13:58
 4/5 anonim ***** válasza:
Ha választani kell, mindenképpen a teflont választanám és választom is, ha kell.Ha serpenyő, vannak lepattinthatós nyelűek is, amit sütőben is lehet használni.A kerámia nekem nem vált be, nem szeretem.
2016. júl. 18. 19:28
 5/5 anonim válasza:
Én mindig teflont használtam, de mióta kipróbáltam a kerámia serpenyőt, arra esküszöm. Olaj nem kell bele és egy mozdulattal el lehet törölni. Nem kell félni, hogy megsérül az alja. Sokkal tartósabb.
2016. okt. 20. 20:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!