Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kerámia edény miért égeti le...

Kerámia edény miért égeti le a kaját?

Figyelt kérdés
Most vettünk egy serpenyőt, tojást akartunk sütni erre tapad le, és feketedik be az olaj. Mi lehet?? A nem kerámia tök jó, de mindenképp ilyet akartunk mert ez az egészséges.. ez ilyen rossz?? Pedig bő olajban sütöttük, még túl sokban is és úgy is tapadt le! Zsírban is!!

2015. márc. 10. 14:27
 1/7 anonim ***** válasza:
tul forro...
2015. márc. 10. 14:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
66%

Nem a "kerámia edény égeti le" a kaját, hanem te, legfeljebb kerámia edényben.


A kerámiabevonatot meg elöször alaposan el kell mosogatni, de semmiféle súrolós dolgot nem szabad használni(dörzsiszivacs, atomic), meg agni sem szabad benne.


Viszont a kerámia edény sem véd meg a túlmelegítéstöl, ha feketedik az olaj, akkor túl magas fokozaton és túl sokáig melegítetted.

Mellesleg tojást nem szokás SOK olajban/zsírban sütni, az nagyon egészségtelen. A kerámiabevonat elönye, hogy nem kell hozzá jóformán zsiradék, nemhogy bö, sok!

2015. márc. 10. 14:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy nem egy jó fajta edény, sok helyen és sokféle árban kapható. Én csek átkenni szoktam az alját, szinte nincs is benne olaj és szépen megsül a tojás, szinte mosogatni sem kell, csak kiöblíteni.
2015. márc. 10. 15:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:

#2-es válaszoló korrektül válaszolt.

El nem tudom képzelni, miért lett lepontozva!

2015. márc. 11. 13:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

#4-es, a 2-es vagyok: ne mérgelödj, megszoktam, hogy a korrekt válasz mindig le lesz pontozva, mert sokan nem viselik el, ha valaki nem hülyeségeket ír.

De azért köszi, hogy kiállsz mellettem.

2015. márc. 11. 16:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 A kérdező kommentje:
Nem tudom ki nem viselte el, nem én pontoztalak le! Köszi a válaszokat!
2015. márc. 11. 19:05
 7/7 Agrostemma válasza:
Tefal kerámia serpenyőnk van, 3 is, de 2-ben gyönyörűen leragad akármi... Lehet előtte felforrósítani a zsírt vagy pont ellenkezőleg, leragad minden. A megoldás engem is érdekelne.
2018. febr. 24. 08:19
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!