Ez így ehető? Nem lesz így bajunk tőle ugye? Vagy esetleg így már kicsaponak a fehérjék vagy ilyesmi? Vagy megégett?
Valami baja lett? Leégett? Odakozmált?
Mert ha nem, akkor nincs semmi probléma, egyétek meg nyugodtan.
Szia!
Ha ki is csapódott volna valamilyen fehérje, akkor se kéne aggódnod, elfogyasztva nem árt. Ha a szervezetedben levő fehérjék csapódnának ki, az gond lenne, de ez - a régi hiedelmekkel ellentétben - magas láz esetén sem történik meg (gondolom ilyen kontextusban hallottad ezt a fehérje kicsapódás dolgot).
Ha odaég, erősen lekozmál az étel, akkor rákkeltő vegyületek keletkeznek benne. De ha csak kicsit odasül az alja, az nem baj. Persze nem fogsz egy ilyen ételtől azonnal meghalni, csak egy nagyon-nagyon kicsit megnöveli a rák kialakulásának valószínűségét.
Ahogy már írták, a testedben levő fehérjéknek nem szabad kicsapódniuk... Amikor megsütöd pl. a tojást vagy a húst, kicsapódik a fehérje (sokszor látod is, hogy megfehéredik), de ez a táplálék esetében nem gond, még segíti is az emésztését sok esetben.
A megégést szerintem látod, az elszenesedéskor fekete lesz az étel... De ha ezzel nem vagy tisztában, akkor talán ne főzz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!