Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ez így ehető? Nem lesz így...

Ez így ehető? Nem lesz így bajunk tőle ugye? Vagy esetleg így már kicsaponak a fehérjék vagy ilyesmi? Vagy megégett?

Figyelt kérdés
Kicsit megfeledkeztem a csirkepörköltünkről. Lassú tűzön hagytam lefedve hogy kicsit besurusodjon,elotte a tejfölt már beleraktam, és párszor átkevertem. Liszt nélküli! Mire eszbekaptam, már forrt, de nem olyan nagyon.
2018. aug. 25. 20:32
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Valami baja lett? Leégett? Odakozmált?

Mert ha nem, akkor nincs semmi probléma, egyétek meg nyugodtan.

2018. aug. 25. 20:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 A kérdező kommentje:
Látszólag nincs baja. Kicsit leragadt de amúgy meg nem.
2018. aug. 25. 20:41
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem hinném,hogy baja lenne ha csak kicsit ragadt le , nyugodtan egyétek meg.
2018. aug. 25. 21:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
85%
Édes istenem...
2018. aug. 25. 21:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem hinném,hogy baja lenne ha csak kicsit ragadt le , nyugodtan egyétek meg.
2018. aug. 25. 21:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
#5. Bocs véletlenül küldtem el mégegyszer.
2018. aug. 25. 21:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
78%

Szia!


Ha ki is csapódott volna valamilyen fehérje, akkor se kéne aggódnod, elfogyasztva nem árt. Ha a szervezetedben levő fehérjék csapódnának ki, az gond lenne, de ez - a régi hiedelmekkel ellentétben - magas láz esetén sem történik meg (gondolom ilyen kontextusban hallottad ezt a fehérje kicsapódás dolgot).


Ha odaég, erősen lekozmál az étel, akkor rákkeltő vegyületek keletkeznek benne. De ha csak kicsit odasül az alja, az nem baj. Persze nem fogsz egy ilyen ételtől azonnal meghalni, csak egy nagyon-nagyon kicsit megnöveli a rák kialakulásának valószínűségét.

2018. aug. 25. 22:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
54%
Hát ez a kérdés nagyon fájt.
2018. aug. 26. 00:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
81%

Ahogy már írták, a testedben levő fehérjéknek nem szabad kicsapódniuk... Amikor megsütöd pl. a tojást vagy a húst, kicsapódik a fehérje (sokszor látod is, hogy megfehéredik), de ez a táplálék esetében nem gond, még segíti is az emésztését sok esetben.


A megégést szerintem látod, az elszenesedéskor fekete lesz az étel... De ha ezzel nem vagy tisztában, akkor talán ne főzz.

2018. aug. 26. 15:19
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!