Mit főzzek a szüleimnek?
Hagymaleves. Vajon megdinsztelsz fél kg hagymát (karikára, félkarikára, kockákra vágva, nem túl apróra, összevissza vegyesen), mikor összeesett, rászórsz két lapos evőkanál lisztet, átkevered, felöntöd 2 liter vízzel és beledobsz 4 db maggi tyúkhúsleves kockát. Csipetnyi fehér borssal ízesíted. (Muszáj fehér!) Ha a hagyma puhára főtt, beleöntesz 12 db kávétejszínt, ha újraforrt (hamar), elzárod a gázt.
Veszel annyi darab cipót (bármilyen jó neki, ami nem nagy), ahányan vagytok, levágod a tetejét, kibelezed az alját, sütőben ropogósra melegíted. A tetejét megvajazod, reszelt sajttal megszórod, sütőben ráolvasztod a sajtot.
A levest a cipóban tálalod a tetőkkel. A levesbe reszelt trapista sajtot kell szórni, mindenkinek egyénileg.
2 liter 4 főnek elég. A cipót is meg lehet enni, utána senki nem kér másodikat, max. egy kis sütit.
Cipót a Lipóti pékségben tudsz rendelni, de jó zsemlevekniből is, azt több helyen lehet kapni, pl. CBA, Spar, Tescóban is láttam már rozscipót, de ritkán.
Az én szüleim is finnyásak, nem esznek meg semmit, ami nem hagyományos, de ezt imádják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!