Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ti milyen tortakrémeket...

Ti milyen tortakrémeket szoktatok csinálni? Mi a kedvencetek?

Figyelt kérdés
Szoktatok cukrászkrémet (sárgakrém/főzött krém) készíteni tortához? Esetleg ganache vagy vajkrémek?

2018. aug. 21. 11:03
 1/7 anonim ***** válasza:
5%

én tejben felfőzök egy csomag pudingot(csoki, vanília, mikor milyet..), teszek bele 1-2 ek réteslisztet, ha felforrt, keverek bele cukrot, majd ha kihűlt, kikeverem vajjal/margarinnal.

vagy tej, tojássárgája, liszt felfőzve.

2018. aug. 21. 11:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim válasza:
90%

Nálunk a csoki krém csak is ez lehet: 4 tojás

20 dkg kristálycukor

2 csomag vaníliás cukor

23 dkg hűtőből épp kivett vaj

25 dkg étcsokoládé

4 dkg cukrozatlan kakaópor



A tojást a cukorral lassú tűzön folyamatosan kevergetem addig, amíg a cukor el nem olvad. (tényleg folyamatosan keverd, mert különben össze álla tojás), utána robotgéppel habosítom kb. addig amíg langyos lesz. Bele kockázom a vajat, elkeverem. Ne ijedj meg ha darabos marad a vaj, majd az olvasztott csokitól elolvad. A csokit vízgőz felett megolvasztom, bele keverem a kakaó port. Ahogy írtam a tojásos-cukros-vajas masszába keverem. Hűtőbe teszem fél órára. Nagyon szépem megdermed, nagyon jól kenhető, habzsákból is könnyen kijön.

2018. aug. 21. 12:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Főzött csoki krém tejszínnel


Vagy gyümölcsös krém az pedig joghurt-tejszín keveréke nalunk

2018. aug. 21. 12:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 A kérdező kommentje:

A pudingpor nem a szívem csücske, inkább natúr kukoricakeményítőt használok, azt is liszt helyett a cukrászkrémben. (Tudom, hogy a pudingpor is keményítő, viszont szerintem a sima keményítőhöz képest a pudingpor nagyon drága, és egy lehúzás, mű aromákkal és színezékkel.)


A #2-nak köszönöm, egész jól hangzik. Hasonló tojásmelegítéssel piskótát már sütöttem, ott vízgőz felett ajánlják a tojás + cukor keverését is, úgy biztos nem lesz belőle rántotta véletlen.

2018. aug. 21. 12:50
 5/7 anonim ***** válasza:
91%
Ganache et-, -ram- és fehercsokival, tejszínes mascarpones kb mindenből,pl citromos, málnás, epres, pezsgomousse, mandula, mogyoró, dió, kávé, kókusz, stb.
2018. aug. 21. 13:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
90%

Èn már leszoktam a vajkrémröl, sokkal jobb a tajszínes krém.


1-2 doboz igazi tejszínt, fixálóval felverek. Majd bele keverek egy doboz mascarponet, cukrot +izesítés(kakaó, málna, vanília stb...).

Ez elég kemény lesz, és akár fondanttal is dekorállható. Vajkrémeket nem szeretem.

2018. aug. 21. 13:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
89%

Nálam ez az első helye áll : [link]

Aztán Bezdani Dobos torta ami 12 lapból áll és főzött csoki krémes..

2018. aug. 21. 13:46
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!