Ti milyen tortakrémeket szoktatok csinálni? Mi a kedvencetek?
én tejben felfőzök egy csomag pudingot(csoki, vanília, mikor milyet..), teszek bele 1-2 ek réteslisztet, ha felforrt, keverek bele cukrot, majd ha kihűlt, kikeverem vajjal/margarinnal.
vagy tej, tojássárgája, liszt felfőzve.
Nálunk a csoki krém csak is ez lehet: 4 tojás
20 dkg kristálycukor
2 csomag vaníliás cukor
23 dkg hűtőből épp kivett vaj
25 dkg étcsokoládé
4 dkg cukrozatlan kakaópor
A tojást a cukorral lassú tűzön folyamatosan kevergetem addig, amíg a cukor el nem olvad. (tényleg folyamatosan keverd, mert különben össze álla tojás), utána robotgéppel habosítom kb. addig amíg langyos lesz. Bele kockázom a vajat, elkeverem. Ne ijedj meg ha darabos marad a vaj, majd az olvasztott csokitól elolvad. A csokit vízgőz felett megolvasztom, bele keverem a kakaó port. Ahogy írtam a tojásos-cukros-vajas masszába keverem. Hűtőbe teszem fél órára. Nagyon szépem megdermed, nagyon jól kenhető, habzsákból is könnyen kijön.
Főzött csoki krém tejszínnel
Vagy gyümölcsös krém az pedig joghurt-tejszín keveréke nalunk
A pudingpor nem a szívem csücske, inkább natúr kukoricakeményítőt használok, azt is liszt helyett a cukrászkrémben. (Tudom, hogy a pudingpor is keményítő, viszont szerintem a sima keményítőhöz képest a pudingpor nagyon drága, és egy lehúzás, mű aromákkal és színezékkel.)
A #2-nak köszönöm, egész jól hangzik. Hasonló tojásmelegítéssel piskótát már sütöttem, ott vízgőz felett ajánlják a tojás + cukor keverését is, úgy biztos nem lesz belőle rántotta véletlen.
Èn már leszoktam a vajkrémröl, sokkal jobb a tajszínes krém.
1-2 doboz igazi tejszínt, fixálóval felverek. Majd bele keverek egy doboz mascarponet, cukrot +izesítés(kakaó, málna, vanília stb...).
Ez elég kemény lesz, és akár fondanttal is dekorállható. Vajkrémeket nem szeretem.
Nálam ez az első helye áll : [link]
Aztán Bezdani Dobos torta ami 12 lapból áll és főzött csoki krémes..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!