Ti miket foztok/foztetek mostanaban?
Lefagyasztottam több adag lecsót, majd a rizst akkor főzöm meg és rakom hozzá, amikor az lesz soron.
De fagyasztottam le töltött paprikát is, megfőzve, szét adagolva.
Egyébként töltött/rakott cukkini, rántott kelkáposzta, patisszon.
Gyorsan kész a túrógombóc, paradicsomos húsgombóc.
Engem nem érdekel a meleg, ugyanúgy sütök és főzök. Viszont sosem készítenék olyan ételt, amit órákig kell főzni...
Most dahl van itthon, kuktában készült, fél kiló sárgaborsóból, nem szupergyors, de sok adag, mi ketten napok óta esszük, igaz, egy nap csak egyszer, akkor sem sokat.
A rizsfőzés (a dahlhoz az megy jól) 20 perc és az is napokig van.
Variálni a sima sárgaborsófőzeléket szoktam. Első nap főzelék (nagyon szeretem, hogy nincs vele meló, csak felteszem s majd 30-40 perc múlva megkavarom), másnap dahl vagy fasírt lesz belőle, az utóbbit mondjuk sütni kell, a dahl csak pár perc extra, dobok bele sült hagymát és paradicsomot. Egyébként szeretek itthon tartani sült hagymát. Egyszer megsüti a párom (ő tud hagymát pucolni és vágni) s akár egész hétre van, nem kell mindig 10 percig ott szenvedni vele (jól megsütve szeretem :-/). Sok ételbe remek ám.
Ha igazán meleg van, ami most szerencsére nem, mert volt egy jó kis lehűlés pár napja s az egy megfelelő háznak sokat jelent, akkor szeretek nyers levest készíteni. Lehetne gyümölcsből is, de a gyümölcs teljesen jó simán, minek melózzak. Paradicsomosat szoktam, nyersvegán gazpacho a neve Gittánál, azonnali siker lett nálunk:
Én darált sós, pörkölt földimogyorót vagy tökmagot is keverek bele s a tetejére is szórok belőle. Ezzel sokkal tartalmasabb is lesz.
Gyors étel pl. a rántotta, ami nekem teljes jogú főétel, főleg, hogy millióféle dologgal fel lehet dobni. Azért ilyenkor van mellé leves vagy utána süti :) Mindig gyors sütiket készítek, pl. kevert süti mikróban vagy piskóta.
Ah és kihagytam a nagy variálást a héjában főtt krumplival! Nos, tele szoktuk vele főzni a bográcsot. Már innentől lehet enni sóval, vajjal, de persze rengeteg ételhez jó. Amiket aztán sütni kell, de mit lehet tenni? Ha lehet, az esti szellőztetés előtt sütök, pl. krumplis pogácsát, az jó sokáig eláll, napokig rá lehet járni, ha elég sokat készítünk vagy elég lassan esszük, én a fagyasztóba is teszek belőle.
A legalapabb, amikor csak serpenyőben gyorsan megsütjük, opcionálisan tojással. Én pirosra sütve szeretem, de az sok idő, ilyen igények nélkül azért gyorsabban megvan.
Az utóbbi időben ezek voltak. A leveseket mindig 2 napra főzöm.
Zöldségleves, Gyors hacsapuri, és, vagy Palacsinta.
Hidegen készülő gyümölcsleves, Rizses csirke.
Fokhagyma krémleves, Cukkinitócsni, készen vett Grill csirke, Görög saláta.
Rizses lecsó virslivel.
Így nyáron sok krumplis ételt eszek, mivel mindig van itthon krumpli, olcsón kijövök belőle, és hamar kész is van.
Gondolok itt paprikás krumplira, krumplis tésztára, krumplifőzelék, krumplipüré (köretként). Sült krumplit mostanában nem eszek, mert nem bírja az olajat a gyomrom.
Én munka után szoktam főzni/sütni, max 30-40 perc. Egy részét megeszem vacsorára, többi megy másnap ebédre.
Hétfőn lazac volt grillezett padlizsánnal, kedden tarja görög salátával és tzatzikivel, szerdán maradék görög saláta és tzaztiki csirkenyárssal, csütörtökön penne paradicsommal, gombával és olívabogyóval, pénteken pedig csirke fajitas mini tortillában guacamoléval.
Szombatonként nem szoktam főzni, a városban eszünk barátokkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!