Mostanában lőtt vaddisznó húsa büdös?
Nem egészen értem e kérdést. A vaddisznónak rendes vaddisznó szaga van, amit nagyon sokan szeretnek.
Ha meg valaki nem szereti a vaddisznót, az nem fog enni belőle, eszik majd valami mást.
Megromolni nem fog, hiszen nyilvánvalóan szakszerűen kezeli valaki azt a húst, ha már lagzira van szánva. :)
A vadhúst és a vadszárnyasokat soha nem használják fel azonnal, hanem legalább néhány napig, de akár egy-másfél hétig is állni hagyják, szakszóval "érlelik". Különben ehetetlenül rágós lenne a húsuk, mert a vadak izomzata acélosan edzett. (Hiszen folyamatos edzésnek vannak kitéve és semmi puhányító táppal és műkajával nem tömik magukat.)
Az érlelésnek két módja van, az egyik, hogy egyszerűen hűvös (de nem fagyos) helyen állni hagyják a megtisztított húst, úgy, ahogy van. A másik variáció, ha az utolsó 1-2 napra már páclébe helyezve érlelik tovább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!