Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan tudok könnyen és...

Hogyan tudok könnyen és gyorsan krémes sütit készíteni?

Figyelt kérdés
Holnap délután szeretnék valami gyors és egyszerű krémes sütit készíteni.Előre is köszönöm szépen a segítséget!
2010. jún. 19. 18:45
 1/7 anonim ***** válasza:

Krémes süti

Hozzávalók:

8 tojás,

30 dkg cukor,

5-10 vaníliás cukor,

1 liter tej,

1 kocka margarin,

9 evőkanál liszt.

A tojás sárgáját jól elkavarjuk a cukorral. Megolvasztjuk a margarint, kihűtjük, majd azzal is jól elkavarjuk. Utána a liszt meg a tej következik, úgy adagoljuk, hogy egyszerre fogyjon el.

Nem kell megijedni egy nagyon folyékony masszát kapunk. A végén még a keményre felvert tojásfehérjét szépen óvatosan belekavarjuk. Mikor mindent szépen jól elkevertünk, akkor egy kikent, belisztezett tepsibe öntjük és betesszük a sütőbe.

Addig sütjük míg a teteje szép aranybarnára sül és ha megmozdítjuk a tepsit akkor már egyáltalán nem vagy csak nagyon keveset mozog a közepe. Kivesszük és megvárjuk amíg kihűl csak aztán szeleteljük!

Ne csodálkozz,de 4 cm krém lesz az alján,nagyon finom és nagyon egyszerű

2010. jún. 19. 19:19
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2010. jún. 19. 19:58
 3/7 anonim ***** válasza:
Ha megcsináltad,megírod,hogy milyen sikere volt?:-))
2010. jún. 20. 10:03
 4/7 A kérdező kommentje:
Nagyon finom,viszont elég híg állagú lett,talán elrontottam valamit,amikor csináltam a tésztáját,még elég kezdő vagyok ezen a téren.Azért fincsi,bár nem sikerült olyan halmazállapotúra,amilyenre szerettem volna.
2010. jún. 20. 14:53
 5/7 anonim ***** válasza:
Nem rontottál el semmit.Írtam,hogy nagyon híg.Én majdnem sötétbarnára sütöm,és akkor lesz krémes az alja.De csak kihülve érdemes szeletelni.Köszi,hogy megírtad.
2010. jún. 20. 18:08
 6/7 anonim válasza:
5-10 vaniliás cukor? Ezt hogy értetted?
2010. jún. 21. 17:18
 7/7 anonim ***** válasza:
Minél vaníliásabb,annál jobb,de én is 4-5-öt szoktam belerakni.
2010. jún. 21. 18:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!