Hogyan kell elkészíteni?
Anyu kapott egy receptet, amiben tészta és brokkoli van.
És ezt a brokkolis tésztát megkellett sütni.
Semmilyen más zöldség nem volt benne, de az érdekelne, hogy mégis hogy kellene megsütni?
Mert gondolom a brokkolin meg a tésztán kívül volt valami más is benne..
Köszi előre is a válaszokat!
ui. nem azért kérek segítséget, mert megakarom sütni, csak anyu elfelejtette a receptet, én meg ilyet szeretnék enni =)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
Brokkolis sült tészta recept
penne tészta
(bacon szalonna)
brokkoli
vegeta
olaj (lehet oliva is)
szeletelt gomba (lehet konzerv is, de én frissen szeretem)
só
bors
foghagymagranulátum
szeletelt mandula
reszelt sajt v parmezán
Elkészítés:
A penne tésztát kifőzzük. (Aki nem vegahamit akar az addig pirítsa meg a felszecskázott baconszalonnát.) Közben megfőzzük vegetás vízben a brokkolit. Kevés olajon v a baconön elkezdjük megpirítani a gomát, majd hozzáadjuk a bokkolit, sózzuk, borsozzuk és jó alaposan megszórjuk foghagymagranulátummal. Hozzáöntjük a kifőtt pennetésztát és összesütjük. Folyamatosan kell kevergetni, h ne égjen oda a tészta. Amikor már ugy tessék-lássék megpirultak a dolgok, akkor megszorjuk mandulával és még sütjük egy picit.
Parmezánsajttal v reszelt sajttal is lehet tálalni...
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
Brokkolis tészta
20 dkg gépsonka,
2 dl tejszín,
1 kis fej brokkoli,
25 dkg száraztészta (kagyló, könyök vagy orsó),
1 tubus tejszínes krémsajt,
ízlés szerint só,
bors,
reszelt sajt,
diónyi vaj
Elkészítés:
A kockára vágott gépsonkát vajon megpirítjuk. A brokkolit sós vízben rózsáira szedve, szárát feldarbolva, megfőzzük. a gépsonkához hozzáadjuk a krémsajtot, ha elolvadt, felöntjük a tejszínnel, sóval, borssal ízesítjük. Hozzákeverjük a leszűrt brokkolit és összeforraljuk. Tálalás előtt keverjük a mártáshoz a tésztát. A tetejére reszelt sajtot szórunk.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Köszi mindenkinek! :)
Am azt a 2 receptet már láttam :P
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Főtt tészta+brokkoli+tejszínes tojás összekeverve.
Ez tán a legegyszerűbb!
Köszi a választ! :)
Em végül úgy csináltuk, h tészta+brokkoli+tejföl+tészta+tejföl/joghurt+sajt :)
Most sül, majd meglátjuk milyen lesz :D
Na meg egy kevés fokhagymát is tettünk rá :D
Em kész lett, és szerintem finom! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!