Hogyan főzhetnék jobban?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
az első lépés már meg is van: jobb akarsz lenni!
a többi csak idő kérdése!
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Elöször is konkrétan mivel van probléma - húsok, saláták, levesek vagy mi?
Másrészt milyen recepteket használsz?
Harmadszor mindig ugyanolyanok a problémák, vagy változó?
Nekem bevált kezdö koromban, hogy amit akartam fözni, azt kiírtam egy lapra, és amikor kész lett, illetve evés után aláírtam a receptnek, hogy mi volt a rossz vagy nem optimális, és szerintem mit kellene másként csinálni.
Legközelebb a megjegyzések alapján módosítottam az eredetin és megint odaírtam a véleményemet.
Így pár alkalom után az az étel olyan lett, amilyennek akartam, mert ezek a megjegyzések nélkül sosem emlékeztem arra, hogy korábban mi nem tetszett igazán és mit hogy változtattam.
Esetleg ez neked is megoldás lehetne.
PL ha az állaga nem stimmel, akkor odaírhatod, hogy rövidebb/hosszabb ideig kell fözni, vagy magasabb/alacsonyabb höfokon, ha túl sós/füszeres, akkor leírni, hogy mennyit tettél bele, és hogy ez sok volt, a szine meg általában vagy az alapanyagoktól vagy a füszerektöl függ, ezt csak kis mértékben tudod változtatni, de ha korábbról tudod, hogy túl színtelen vagy rossz színü, akkor legközelebb el tudsz indulni, hogy merre változtasd.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
A törtpaprika az, ami a legtöbb magyar kajánál használatos, és igen-igen eltérő színt ad az ételnek, attól függően, hogy a paprika milyen!
Amit veszel, az legyen:
-Kalocsa, Kecskemét, Szeged ill. a környékén termelt paprika. De jobb, ha sikerülne még ezekből sem a boltit, hanem a termelőtől származót vásárolni. (Persze kérdés, milyen messze laksz)
Azon kívül:
- a csípős paprika inkább fakó, az édes-nemes paprikára mondjuk, hogy színező! Vagyis elsősorban az édes-nemes őrölt paprikát használd, mellé!! a csípőset csak akkor, ha valóban azt akarod, hogy az íze csípős legyen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!