Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan főzhetnék jobban?

Hogyan főzhetnék jobban?

Figyelt kérdés
Sütni nagyon szeretek,és jól is csinálom. Rengetegen kérnek tőlem tortákat, sütiket lagzikra,alkalmakra. A főzés egyszerűen nem megy. Vagyis nem úgy, ahogyan azt szeretném. Vagy az állaggal lesz baj a végén, vagy túl sós, vagy túl fűszeres esetleg a színe nem stimmel... szégyellem, pedig nem vagyok szerencsétlen típus, sőt elég kreatív vagyok.Új páromat,le szerettem volna valami finommal nyűgözni, de eddig semmi sem sikerült. Mit tehetnék? 😔
2018. júl. 15. 11:45
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Kóstolni kell főzés közben, akkor nem lesz se sos, se túl fűszeres. Az állagon nem tudom pontosan mit ertesz -a tésztát rövidebb ideig főzd, a zöldséget szintén
2018. júl. 15. 12:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 A kérdező kommentje:
Köretekkel nincsen gondom,azok tökéletesek. Bashmati,tészták,zöldségek,kuszkusz stb nagyon jók.
2018. júl. 15. 12:50
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Akkor mi nem jó?
2018. júl. 15. 13:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

az első lépés már meg is van: jobb akarsz lenni!

a többi csak idő kérdése!

2018. júl. 15. 13:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Elöször is konkrétan mivel van probléma - húsok, saláták, levesek vagy mi?

Másrészt milyen recepteket használsz?

Harmadszor mindig ugyanolyanok a problémák, vagy változó?


Nekem bevált kezdö koromban, hogy amit akartam fözni, azt kiírtam egy lapra, és amikor kész lett, illetve evés után aláírtam a receptnek, hogy mi volt a rossz vagy nem optimális, és szerintem mit kellene másként csinálni.

Legközelebb a megjegyzések alapján módosítottam az eredetin és megint odaírtam a véleményemet.

Így pár alkalom után az az étel olyan lett, amilyennek akartam, mert ezek a megjegyzések nélkül sosem emlékeztem arra, hogy korábban mi nem tetszett igazán és mit hogy változtattam.

Esetleg ez neked is megoldás lehetne.

PL ha az állaga nem stimmel, akkor odaírhatod, hogy rövidebb/hosszabb ideig kell fözni, vagy magasabb/alacsonyabb höfokon, ha túl sós/füszeres, akkor leírni, hogy mennyit tettél bele, és hogy ez sok volt, a szine meg általában vagy az alapanyagoktól vagy a füszerektöl függ, ezt csak kis mértékben tudod változtatni, de ha korábbról tudod, hogy túl színtelen vagy rossz színü, akkor legközelebb el tudsz indulni, hogy merre változtasd.

2018. júl. 15. 13:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:

A törtpaprika az, ami a legtöbb magyar kajánál használatos, és igen-igen eltérő színt ad az ételnek, attól függően, hogy a paprika milyen!

Amit veszel, az legyen:

-Kalocsa, Kecskemét, Szeged ill. a környékén termelt paprika. De jobb, ha sikerülne még ezekből sem a boltit, hanem a termelőtől származót vásárolni. (Persze kérdés, milyen messze laksz)

Azon kívül:

- a csípős paprika inkább fakó, az édes-nemes paprikára mondjuk, hogy színező! Vagyis elsősorban az édes-nemes őrölt paprikát használd, mellé!! a csípőset csak akkor, ha valóban azt akarod, hogy az íze csípős legyen!

2018. júl. 16. 08:31
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!