Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Megmaradt -ízesített- sajtkrém...

Megmaradt -ízesített- sajtkrémmel milyen ételt főzhetnék?

Figyelt kérdés
Egy csomó sajtkrém maradt, fel kellene használni, szendvicsnek már unalmas. Van valami tipp? Esetleg amibe mascarpone kell, ahelyett próbáljam ezeket? Vagy..?
2018. jún. 21. 18:44
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Mármint sós ételekbe mascarpone helyett, nem mondjuk tiramisuba paprikás sajtkrémet :))
2018. jún. 21. 18:48
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Esetleg csinálhatsz belőle tésztákhoz szószt,ha szereted.Felöntöd egy kis tejszínnel,vagy elkevered tejföllel,hogy kicsit lazább legyen az állaga és raksz bele még amit szerette. Pl. csirkemellet felkockázva,sonkát,zöldséget,bármi lehet. Én szoktam ilyen tésztás dolgokat csinálni megmaradt sajtkrémből.Egyszerű,gyors és finom.
2018. jún. 21. 19:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Csinálj sajtkrémes sonkatekercset, mellé egy kis franciasaláta, vagy hasonló és kész egy újabb kaja.
2018. jún. 21. 19:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
ha a #2 által ajánlott tésztaszószhoz pennét főzöl ki és összekeverve beteszed a sütőbe míg megpirul, még jobb lesz ;) esetleg kis sajt a tetejére
2018. jún. 21. 19:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Jól mondod #4! Én így szoktam, csak nem mindenki "vacakol" vele annyit. De úgy a legjobb!
2018. jún. 21. 19:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

n szoktam olyant készíteni, hogy kápiapaprikát megtöltöm az alábbi keverékkel:

Ömlesztett sajt, vagy sajtkrém túróval, vagy juhtúróval keverve, plusz reszelt sajt. Ezeket együtt jól kikeverem, kicsit kemény legyen, ne legyen folyós, tehát így kell adagolni a lágy sajtot. Petrezselymet is szoktam aprítani bele, de nem tudom milyen ízesítésű a sajtkrémed, ha elég intenzív, akkor már nem kell sok ízesítés.

Na most itt a megtöltés előtt fontos egy csumázási technika, hogy úgy veszed ki a csumát, hogy a szárát megfogva benyomod a paprika belseje felé, majd óvatosan ellenkező irányba húzod. Azért fontos ez, mert miután jól megtömted a paprikát a keverékkel, ezt a "kupakot" visszahelyezed, hogy ne folyjon ki a sajtkrém. Persze kicsi így is kijön, de nem sok.

Szóval ezeket a megtöltött paprikákat ezután kevés zsiradékon serpenyőben pirítgatjuk, annyira, hogy beráncosodjon kissé a hája, esetleg kicsit barnuljon. Forgatjuk, minden oldalát átsütjük kicsit.

tálalásnál meglocsoljuk kevés olívaolajjal, és forrón, pirított kenyérrel fogyasztjuk.

2018. jún. 21. 19:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Jénait kikened egy kis sakteremmel,erre szórsz egy réteg reszelt sajtot, tojásba mártott csirkemellet fektetsz rá, megszorod azt is sajttal majd kensz rá egy adag sajtkremet és ezt addig folytatod, amíg minden el nem fogy. Kb 45 perc a sütőben. Hidegben is nagyon finom
2018. jún. 21. 19:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

#5 paradicsomszószosat is be szoktam tenni a sütőbe, annyival jobb! sokkal koncentráltabb a paradicsom íze, imádom!

egyébként anyám látta valahol, hogy rakott tetejére a besamelre karikázott paradicsomot raknak és jól besózzák és úgy sütik. valami isteni! olyan íze lesz, mint az aszalt paradicsomnak

2018. jún. 21. 21:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 A kérdező kommentje:
Szuper ötletek, köszönöm mindenkinek! :)
2018. jún. 21. 22:14
 10/11 anonim ***** válasza:
40%
Miért keveritek még mindig a mascarponét és az ömlesztett sajtkrémet??? :(
2018. jún. 22. 15:36
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!