Megmaradt -ízesített- sajtkrémmel milyen ételt főzhetnék?
n szoktam olyant készíteni, hogy kápiapaprikát megtöltöm az alábbi keverékkel:
Ömlesztett sajt, vagy sajtkrém túróval, vagy juhtúróval keverve, plusz reszelt sajt. Ezeket együtt jól kikeverem, kicsit kemény legyen, ne legyen folyós, tehát így kell adagolni a lágy sajtot. Petrezselymet is szoktam aprítani bele, de nem tudom milyen ízesítésű a sajtkrémed, ha elég intenzív, akkor már nem kell sok ízesítés.
Na most itt a megtöltés előtt fontos egy csumázási technika, hogy úgy veszed ki a csumát, hogy a szárát megfogva benyomod a paprika belseje felé, majd óvatosan ellenkező irányba húzod. Azért fontos ez, mert miután jól megtömted a paprikát a keverékkel, ezt a "kupakot" visszahelyezed, hogy ne folyjon ki a sajtkrém. Persze kicsi így is kijön, de nem sok.
Szóval ezeket a megtöltött paprikákat ezután kevés zsiradékon serpenyőben pirítgatjuk, annyira, hogy beráncosodjon kissé a hája, esetleg kicsit barnuljon. Forgatjuk, minden oldalát átsütjük kicsit.
tálalásnál meglocsoljuk kevés olívaolajjal, és forrón, pirított kenyérrel fogyasztjuk.
#5 paradicsomszószosat is be szoktam tenni a sütőbe, annyival jobb! sokkal koncentráltabb a paradicsom íze, imádom!
egyébként anyám látta valahol, hogy rakott tetejére a besamelre karikázott paradicsomot raknak és jól besózzák és úgy sütik. valami isteni! olyan íze lesz, mint az aszalt paradicsomnak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!