Hogy készíted vagy készítetted valaha a virslit?
Mikróba csak melegíteni jó a már elkészült kaját.
Virslit én mindig is tűzhelyen főztem forróvízbe, mikrózni soha nem mikróztam.
Amikor grilleztünk és maradt kevés faszén akkor grillezni szoktam mert így nem tart kb semeddig. Persze lehet elektromos grillezőbe is grillezni de az szerintem már nem olyan jó.
Sokan sütni is szokták zsírban vagy olajban, de én úgy nem szeretem.
Mikróban csak sütni szoktunk, főzni max. én zabkását, de olyat nem eszem évi egynél többször... Ja és zsenge kukoricát, azt mindig mikrózzuk, mert egyenként esszük és sokkal egyszerűbb berakni pár percre.
Nos, amikor még ettem virslit, akkor nem volt mikrónk, de ez mindegy is. Megfőztük vízben és mustárral, kenyérrel ettük. A zsenge kis baromfivirsli volt a kedvencem.
De ahogy belegondolok, időzavarban vagy lustán azért tuti volt mikrózás is. Nem volt vele gond, a virsli eleve egy enyhe ízű cucc, én a sok mustárt szerettem inkább rajta...
A mikrós dolgok nekem mindig finomak, csak túl energiapazarló és lassú s ahogy írtam, főzni nem igazán szoktam benne .
Serpenyőben kis olajon kisütöm.
Esetleg nyárson megsütöm, de az ritka alkalom.
Azt hittem rosszul olvasom.
A virsli már el van készitve , csak melegiteni kell.
Forrásban levő vízbe dobom, amikor ismét beindul a forrás, már veszem is ki.
Vagy pedig egyik oldalát keresztbe bevagdosom, és olajban sütöm meg. Szépen szétnyílik, mint a kakas-taréj, így is szeretem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!