Az alább felsorolt alapanyagok felhasználásával tudnátok ünnepi menüt ajánlani 10 fő részére?
Csak abból tudok gazdálkodni, ami itthon van, esetleg 1-2 apróságot vehetek hozzá.Ahhoz külön külön kevés, hogy mindenkinek elég legyen.
A fagyasztóban van
1,5 kg marhalábszár
Kb 1 kg sertés lapocka
1 kg csirke alsó comb (9db)
3 Csirkefarhát
1 db füstölt hátsó csülök
Zöldborsó
Burgonya, sárgarépa, petrezselyemgyökér, karalábé, zeller, zöldbab, vöröshagyma, és paprika, cukkini, uborka a kertből.
Konzerv: gomba, kukorica, paradicsom.
- Palócleves: a hátsó csülökről a színhúst felkockáznám + a cs.farhátot is mellé, a zöldbabbal együtt egy finom palócleves. Esetleg még a csülök-csontot is bele, jó ízt ad majd neki.
- Cs.combokat (9 db! a 10 főre) külön kirántanám, a zöldborsóval, répa-gyökérrel rizi-bizit mellé köretnek. Egy valaki a háziak közül ebből nem eszik! :))
- Sertés-szelet, marha-szelet (a csülökről leszedett bőrös hájjal együtt) tepsiben szeletben megsütni, valami frappáns krumpli körettel, krokett, vagy Erzsébet burgonya, vagy valami hasonló
- Töltött cukkini: a gomba, kukorica, + rizs egyvelegből egy dinsztelt hagymás tölteléket, a cukkinit hosszában vágva tölteni, alól-felül tejföl-reszelt sajt, sütőben össze
Előző nap megfőzheted:
- a levest,
- a csirke combot panírozhatod,
- a töltött cukkinit az utolsó művelet, tejfölös, sajtos összesütés kivétel is el tudod készíteni
2-es vagyok!
Kizárt dolog, hogy szégyenben maradnál, mert igaz, hogy egyik fajta kajából sem nagyon lesz repeta, de a leves után 3 féle hús + köret mellett, aki éhen marad, az magára vessen.
Ha még esetleg össze tudsz dobni egy piskóta tekercset valami lekvárral megkenve, és a süti is az asztalon! Én ennél nagyobb terülj-terülj asztalkámat már csak vendégségben tudnék elképzelni. :))
2-es vagyok!
Ha a 1,5 kg marhából pörkölt, akkor az 1 kg sertés lapocka szeletben sütve 10 embernek már nem biztos, hogy jó ötlet. Akkor azt inkább daráld le, és a töltött cukkini töltelékébe kavard bele.
- Ha kevésnek tűnik a cukkini, akkor a karalábot lapjába félbevágva, közepét kivésed és azt is meg tudod tölteni.
Viszont a karalábot én előtte egy kis lobogó sós vízben 1-2 percig átforralom, különben kemény marad! :))
Most már csak rajtad áll. Majd írd meg, mit is készítel, hogyan döntöttél.
Amellett, hogy nem értem, minek akar az vendégséget tartani, akinek nincs rá pénze
Bográcsban a csülökből meg a marhából egy babgulyást csinálnék, sok csipetketésztával és vennék egy nagy rakás friss kenyeret hozzá
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!