Milyen alapanyag az úgynevezett "cream of tartar"?
Figyelt kérdés
Egy édességreceptben szerepel, de az automata fordítás "fogkő"-nek magyarázza. Feltételezem, hogy a török csemegébe (turkish delight) nem fogkövet kell tenni :)))
De gondolom, hogy nem összetévesztendő a rántottsajthoz adott "tartármártással" sem. :))
2010. jún. 17. 17:44
2/6 anonim válasza:
sztaki szerint tisztított borkő...
4/6 anonim válasza:
borkősav - lehet kapni olyan kis zacsiban, mint a szódabikarbónát
5/6 anonim válasza:
A cream of tartar az a potassium hydrogen tartrate(monokálium-tartarát; E336) a borkosav es a kalium vegyulete. A sima borkosav a tartaric acid (acidum tartaricum). Savanyusagot szabalyozo szer es antioxidans.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!