Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Trichinelloscopia meddig tart?

Trichinelloscopia meddig tart?

Figyelt kérdés

Disznóvágáskor a rekeszizom darabot rögtön elviszitek trichinella vizsgálatra? Meddig tart kb? Mert akkor addig nem lehet elkezdeni a kolbász ízesítését (kóstolás nélkül nehéz). Illetve a délelőtti toros káposztából sem lehet enni, amíg nem tudjuk, hogy biztonságos. Ti hogy csináljátok?

Köszönöm!


2018. júl. 1. 14:53
 1/5 anonim ***** válasza:
31%
Sxarunk rája!
2018. júl. 1. 15:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk senkinek eszében sem jut ilyen hülyeség, azonnal elkészítjük a kolbászt is meg minden egyebet!
2018. júl. 1. 15:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 A kérdező kommentje:
Hülyeség??? Az egész család meghal, mire észre veszitek magatokon, hogy megfertőződtetek. Nem féltek? Bár ritka, azért van évente jó néhány eset Magyarországon is, főleg házi vágásoknál.
2018. júl. 1. 17:17
 4/5 anonim ***** válasza:
A böllér megnézi a tüdőt, ha az tiszta, akkor engedi a feldolgozást.
2018. júl. 1. 18:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező, ide írj választ, hiszen ennek az oldalnak ez a lényege :)


Szóval hogy válaszoljak azért, nem a férget fogja észrevenni, hanem annak a nyomát. Ha sikerül petét raknia, akkor ilyen kis fehér foltok vannak a tüdőn, ami közelről nézve kivehetően kis peték.

Közel 30 éven át vágattunk saját nevelésű disznókat, sosem volt velük gond. A jó böllér tudja mit kell nézni.

2018. júl. 1. 18:39
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!