Gyumolcslevest csinalok, mar fel is tettem az epreket. De a habarassal bajban vagyok, hogyan kell?
Mennyi a leves? Ha mondjuk 3 liter, akkor ahhoz 1 evőkanál liszt és kicsit több, mint a fele tejföl.
A lisztet először kevés vízzel keverd el csomómentesre, és ha már kész, akkor keverd hozzá a tejfölt, és higítsd tovább levessel (apránként) vagy vízzel. Ezután folyamatos keverés mellett öntsd a forrásban lévő levesbe, és kevergesd addig, amíg megfő a liszt (pár perc). Akkor főtt meg, ha már nincs lisztíze a lének.
A tejfölös habarást én így szoktam, kb. egy csapott ek. lisztet kevés vízzel kézi habverővel csomómentesre keverekkb olyan állagú legyen mint a tejföl), hozzáteszem a tejfölt, azzal is kikeverem, és elkezdem a forró levessel hígítani a tejfölös habarást, és mikor már meleg, folyamatos kevergetés mellett hozzáöntöm a forrásban lévő leveshez.
Nekem ez a kézihabverős megoldás nagyon bevált, nem szokott csomós maradni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!