Hogyan tanuljak meg főzni? Segítségem nincs.
Próbáld itt, tetszés szerint.
https://www.youtube.com/results?search_query=kezd%C5%91+f%C5..
Mit nézz? Találd ki, mit akarsz főzni :)
Amt megkívánsz, és azt.
Az utolsó két válaszolóval értek egyet.
Annyit tennék hozzá ,hogy az interneten kiválasztott receptet feltétlenül nyomtatsd ki, hogy mindig előtted legyen.
A cookpad receptjeit azért ajánlom, mert csak kipróbált ételeket találhatsz rajta. A receptekben jól elkülönülő munkafázisok vannak, legtöbbször képekkel kiegészítve. Azért itt is van néha hibás leírás, de a többi receptoldalhoz képest elenyésző számban.
Horváth Ilona szakácskönyve is fennt van a neten
A mai gasztrotrendek elavultnak, túlságosan spórolósnak, egy letűnt kor technológiái és elvei által vezéreltnek tekintik.
Miért jó mégis ebből a szakácskönyvből Főzni tanulni ?
Amikor elköltöztem otthonról, először a legegyszerűbb, alapvető ételek kezdtek el hiányozni, mint a húsleves, a főzelékek, tészták, szimpla sütemények. Éppen ezek azok a receptek, amelyek nagyon jól elkészíthetőek Horváth Ilona leírásai alapján. A kezdő ráadásul először éppen hogy nem a tökéletesre törekszik, hanem arra, hogy az otthon megszokott ízeket rekonstruálja, ebben pedig nagy eséllyel lesznek sikerei, ha ezekkel a receptekkel indít. Az, hogy az azt követő években kipróbál más sűrítési módszereket vagy új fűszereket, logikus folytatás, de csak biztos alapokkal lehet indulni.
Azért használhatóak már újoncok számára is ezek a receptek, mert minden fontos információt tartalmaznak, mégis nagyon tömörek. A legnagyobb előnye ennek a könyvnek mégis az, hogy gyerekkorunk, anyáink főztjének teljes repertoárját felvonultatja a tojáslevestől a pörköltön át a rácsos linzerig,
minden benne van, ami otthonról hiányozhat.
Az arányokat szinte mindig jól adja meg – legfeljebb a margarint kell gondolatban vajra cserélni, vagy a rántást elfelejteni, és máris használható lesz a recept.
Horváth Ilona-szakácskönyvnek még mindig helye van a konyhapolcon, és az első lépésekhez tökéletesen megfelel.
A videóknak igenis sok értelme van, ha valaki egyáltalán nem tud fözni, mert az alapdolgokat látja, hogy hogyan kell csinálni!
És NEM a "vizet kavarja" kategória az, ami érdekes - habár ezt még egyetlen egy helyen sem láttam eddig , hanem pl rántást elkészíteni, valamit behabarni, meg egyén - "mindenki tudja" eljárásokat megnézni!
Emellett sokszor haladó szakácsoknak is soakt segíthet egy bonyolult recept elkészítésében a videó, mert nem mindig elképzelhetö a technológia a szöveges recept alapján - föleg, ha valami teljesen szoktalanról van szó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!