Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan tanuljak meg főzni?...

Hogyan tanuljak meg főzni? Segítségem nincs.

Figyelt kérdés
A neten mit nézzek, melyik oldalt? A bőség zavarában elakadtam.
2018. jún. 28. 05:39
 1/9 anonim ***** válasza:
2018. jún. 28. 06:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
59%

Mit nézz? Találd ki, mit akarsz főzni :)


Amt megkívánsz, és azt.

2018. jún. 28. 07:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
68%
Kezd alap receptekkel. Szerintem most ez az egyik legjobb oldal.cookpad
2018. jún. 28. 07:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
87%
A neten sok ostobaság van. Legokosabb, ha megveszed Horváth Ilona szakácskönyvét. Abban minden benne van az alapoktól kezdve. Főzés közben is előtted lehet a könyv, nem kell a géphez szaladgálni.
2018. jún. 28. 07:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Én sem tudtam főzni, anyukám nem tanított (pedig esküszöm kenterbe ver bármilyen szakácsot!:D) de én se voltam azon, hogy megtanuljam. A facebook Tasty oldalán vannak jók, videókkal, onnan lesve még soha semmit nem rontottam el. :) vagy van a másik kedvencem, a nosalty.hu ez magyar oldal, egy kaján belül többféle recept is van, én mindig lenézem a legegyszerűbbet.
2018. jún. 28. 08:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:

Az utolsó két válaszolóval értek egyet.

Annyit tennék hozzá ,hogy az interneten kiválasztott receptet feltétlenül nyomtatsd ki, hogy mindig előtted legyen.

A cookpad receptjeit azért ajánlom, mert csak kipróbált ételeket találhatsz rajta. A receptekben jól elkülönülő munkafázisok vannak, legtöbbször képekkel kiegészítve. Azért itt is van néha hibás leírás, de a többi receptoldalhoz képest elenyésző számban.


Horváth Ilona szakácskönyve is fennt van a neten

[link]

A mai gasztrotrendek elavultnak, túlságosan spórolósnak, egy letűnt kor technológiái és elvei által vezéreltnek tekintik.


Miért jó mégis ebből a szakácskönyvből Főzni tanulni ?

Amikor elköltöztem otthonról, először a legegyszerűbb, alapvető ételek kezdtek el hiányozni, mint a húsleves, a főzelékek, tészták, szimpla sütemények. Éppen ezek azok a receptek, amelyek nagyon jól elkészíthetőek Horváth Ilona leírásai alapján. A kezdő ráadásul először éppen hogy nem a tökéletesre törekszik, hanem arra, hogy az otthon megszokott ízeket rekonstruálja, ebben pedig nagy eséllyel lesznek sikerei, ha ezekkel a receptekkel indít. Az, hogy az azt követő években kipróbál más sűrítési módszereket vagy új fűszereket, logikus folytatás, de csak biztos alapokkal lehet indulni.


Azért használhatóak már újoncok számára is ezek a receptek, mert minden fontos információt tartalmaznak, mégis nagyon tömörek. A legnagyobb előnye ennek a könyvnek mégis az, hogy gyerekkorunk, anyáink főztjének teljes repertoárját felvonultatja a tojáslevestől a pörköltön át a rácsos linzerig,

minden benne van, ami otthonról hiányozhat.

Az arányokat szinte mindig jól adja meg – legfeljebb a margarint kell gondolatban vajra cserélni, vagy a rántást elfelejteni, és máris használható lesz a recept.

Horváth Ilona-szakácskönyvnek még mindig helye van a konyhapolcon, és az első lépésekhez tökéletesen megfelel.

2018. jún. 28. 08:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
#6. Vagyok. #3. és a #4. Válaszokkal értek egyet.
2018. jún. 28. 08:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim válasza:
51%
Sztem felesleges videokat nézni. Kitalálod mit akarsz enni, van 1-2 jó oldal ahol receptek vannak, kinyomtatod és kész. Most az, hogy te végignézed hogy kavarják meg a vizet az edényben...annak nincs sok értelme.
2018. jún. 28. 09:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:

A videóknak igenis sok értelme van, ha valaki egyáltalán nem tud fözni, mert az alapdolgokat látja, hogy hogyan kell csinálni!

És NEM a "vizet kavarja" kategória az, ami érdekes - habár ezt még egyetlen egy helyen sem láttam eddig , hanem pl rántást elkészíteni, valamit behabarni, meg egyén - "mindenki tudja" eljárásokat megnézni!


Emellett sokszor haladó szakácsoknak is soakt segíthet egy bonyolult recept elkészítésében a videó, mert nem mindig elképzelhetö a technológia a szöveges recept alapján - föleg, ha valami teljesen szoktalanról van szó.

2018. jún. 28. 16:36
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!