Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Oliva olajjal ugyanúgy lehet...

Oliva olajjal ugyanúgy lehet sütni-főzni, mint napraforgóval?

Figyelt kérdés

Leszámítva most az árát.

Kell valamire külön figyelni?

Lehet például rántottát vagy sülthúst is vele?

Salátákhoz tudom, hogy jó, csak én pont azokhoz nem szeretem, az legyen joghurtos.

2010. jún. 17. 12:59
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
Most olvasom, van külön sütéshez? Milyen márkájú, tudtok konkrétat írni?
2010. jún. 17. 13:01
 2/12 anonim ***** válasza:
nem, az olívaolajok egy része sokkal hamarabb felhevül és megég, óvatosan kell sütni vele. alacsonyabb hőfokon
2010. jún. 17. 13:05
 3/12 anonim ***** válasza:
a virgin, extra virgin hideg használatra van (saláta, zöldségre locsolás) a többivel lehet főzni/sütni is.
2010. jún. 17. 13:06
 4/12 anonim ***** válasza:

az oliva olaj jó mindenhez amihez a napraforgó, fasírtot, rántott húst, krumplit, tojást ugyanúgy lehet sütni benne és főzelékek alapjánál a hagyma pirításához is lehet használni.

Azon majd ne lepődj meg hogy egy kicsit más íze lesz tőle az ételeknek.

2010. jún. 17. 13:07
 5/12 anonim ***** válasza:
én úgy tudom hogy a hidegen sajtolt fajtákon kívül mind jó sütéshez.
2010. jún. 17. 13:11
 6/12 anonim ***** válasza:

13:05-ös: nem jól tudod, ugyan is az olivaolaj az, amit a legmagasabb höfokra lehet melegiteni anélkül, hogy megégjen!

Mindenhez lehet használni - mármint elvileg, de elég jellegzetes ize van, és nekem nem minden ételben izlik. Kisérletezd ki, hogy nektek hol passzol bele az ize, és használd nyugodtan, ahol kedved van hozzá.

Az extra virgin meg NEM sütés/fözésre való, hanem kimondottan salátákra hidegen.

2010. jún. 17. 13:12
 7/12 anonim válasza:
Nekem azt mondta a párom, hogy lehet, de nem érdemes, mert azon a hőfokon melyre felmelegedik elveszíti az értékét, tehát olyan lesz, mint a sima olaj. Így felesleges azzal főzni, sütni. Én úgy tudom, hogy inkább salikhoz ajánlják, de nem vagyok egy konyhatündér.
2010. jún. 17. 13:13
 8/12 anonim ***** válasza:
13:12 olvass utána egy kicsit ;)
2010. jún. 17. 13:18
 9/12 anonim ***** válasza:

[link]

[link]

és talán a leghasznosabb

[link]

üdv!

2010. jún. 17. 13:22
 10/12 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom, az olívaolaj nem elsősorban sütésre való, persze arra is lehet használni, de melegítés során átalakuláson megy át, néhány elmélet szerint még káros zsírsavak is keletkeznek belőle. "nyersen" nagyon egészséges, de sütéshez én másfajtát használok.
2010. jún. 17. 13:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!