Karajcsontnak lehet egy kis szaga? A hús szép piros rajta és vágásfelületen nem büdi, csak a csontot érzem szagosnak.
A főzés nem az erősséged neked se.
Ami egyszer már kifőtt , kisült abból nem lehet semmi jót csinálni.
Legközelebb sütés előtt szedd ki a csontot, na abból már lehet főzni levest.
Ha mindvégig a fagyasztóban volt nem lehet semmi baja.
Kár hogy ecetes vízben áztatod, legközelebb inkább 5 %-os sóoldatban áztatsd (1 l vízhez 5 dkg só) az ecet nem tesz jót a leves ízének.
A csontlevest egyébként is úgy készítem, hogy a csontokat bő vízzel felteszem főni. Felforralom, majd pár percnyi forralás után leszűröm, és hideg vízben alaposan átmosom, azért hogy szép tiszta legyen a leves (ennek az első lének akkor is kellemetlen a szaga és zavaros ha a hús teljesen friss).
Ezután hideg vízben újra főni teszem, sóval, szemesborssal, vörös- és fokhagymával fűszerezem , csendes tűzön addig párolom, amíg a hús puhulni nem kezd. Ekkor kerül bele a vegyes leveszöldség, egy kicsi gyömbér, 1 szem kockacukor és egy nagyon kevés lestyán. Amire a zöldségek megpuhulnak, el is készül a leves. Mi csigatésztával szeretjük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!