Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan lehet egy szuletesnapi...

Hogyan lehet egy szuletesnapi tortat gyorsan es konnyen elkesziteni?

Figyelt kérdés
lehetoleg csokis es tejszinhabos szuletesnapi tortara goondoltam ami nagyn finom es kulonleges legyen.. es persze a receptjere.
2008. okt. 31. 20:42
 1/5 anonim ***** válasza:
94%
Probald ki a Dr. Oetker Vakondturas-t! Isteni, egyszeru, rajt van a recept a dobozon. Tescoban kaphato!
2008. okt. 31. 21:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 A kérdező kommentje:
koszi szeppen a tippet:*
2008. okt. 31. 21:21
 3/5 anonim ***** válasza:
93%
Ha nincs idom sutni,veszek egy keszen kaphato pikotatortat ami haromba fel van vagva gyarilag,megtoltom dr Oetker kremporbol keszitett kremmel a tetejere pedig vagy tejszint teszek vagy kremmel vonom be es raszorok csokidarat.
2008. okt. 31. 22:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Ez isteni, és sütni sem kell. üdv.: ili


Orosz krémtorta - sütés nélkül



Hozzávalók:


10 dkg mazsola

1 dl rum

15 dkg cukor

1 tojássárgája

1 dl tej

1 csomag vaníliás cukor

10 dkg vaj

5 dl tejszín

1 evőkanál zselatin

fél dl víz

25 darab babapiskóta

20 dkg cukrozott gyümölcs

1 csomag habfix

1 evőkanál porcukor


Elkészítés: A mazsolát leöblítjük és a rumba áztatjuk. A cukrot a tojássárgájával alaposan kikeverjük, a tejjel felengedjük, és gőz fölött, kevergetve, sűrű krémmé főzzük.

A gőzről levéve vaníliás cukorral ízesítjük, és ha kihűlt, a vajjal habosra keverjük. A mazsolát leszűrjük, és a rumot is a krémbe dolgozzuk. A zselatint a fél deci hideg vízben simára keverjük, kevergetve fél percig főzzük, majd langyosra hűtve a krémbe szűrjük. A tejszín felét habbá verjük, és ezt is a krémbe forgatjuk. A cukrozott gyümölcsöt apró kockákra vágjuk. Egy 22 centi átmérőjű, kerek tortaformát sütőpapírral kibélelünk, hideg vízzel kiöblítünk. Az aljára egy sor babapiskótát fektetünk, cukrozott gyümölccsel és mazsolával megszórjuk. Erre krémet simítunk, majd rá ismét babapiskóta, cukrozott gyümölcs, mazsola kerül. Ezt addig folytatjuk, amíg a hozzávalókból tart, a tetejére babapiskóta kerüljön.

Két órára hűtőszekrénybe tesszük, majd a tortát tálra borítjuk, a papírt lehúzzuk róla. A maradék tejszínt a habfixszel habbá verjük, a porcukorral ízesítjük, és a tortát bevonjuk vele. Tálalásig hűtőszekrényben tartjuk.

2008. okt. 31. 23:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 A kérdező kommentje:
hmm ez nagyon jol hangzik biztos h kiprobalom. koszonom szepena receptet!
2008. okt. 31. 23:58

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!