Karamellás sajttortát így lehet?
Figyelt kérdés
Egy egyszerű sajttorta alapra szeretnék olvasztott karamellát,hogy befedje a tetejét.
Olyan receptet találtam amiben a karamellát habtejszínnel olvasztják fel mikróban,majd öntik a torta tetejére,ahol megdermed.
Hozzáértők,szerintetek ez így jó ötlet?
2018. jún. 17. 10:41
1/5 anonim válasza:
Eletemben nem hallottam ilyet. Milyen karamellát akarsz felolvasztani ? Simán karamelizalni kell a cukrot, vaj bele, tejszín és kész
2/5 anonim válasza:
Pedig van olyan hogy a sima karamellt (krowka, vajkaramell stb) felolvasztod és ráöntöd a tortára... Ez ilyen lusta módszer :D
Ennek az állaga tuti jó. Abban amit az első ír ha nem vagy gyakorlott akkor lutri hogy megdermed e vagy kemény lesz vagy túl lágy stb.
3/5 A kérdező kommentje:
Igen,elég lusta módszer,de nem vagyok gyakorlott és nem merem az első válaszoló módszerét kipróbálni :D
De akkor a habtejszínnel lehetséges az olvasztás?
2018. jún. 17. 11:09
4/5 anonim válasza:
Én nagyon keveset tennék bele lehet nem is kellene bele. Olvaszd fel, lásd mennyire folyós. Ha nem folyik rá szépen a tortára akkor keverj bele egy keveset hogy folyós legyen, de ha alapból szépen folyik akkor én nem tennék bele tejszínt.
5/5 anonim válasza:
A karamellas sajttorta lenyege hogy a karamell hidegen is kremesen folyos maradjon. Ha nem teszel bele tejszint, olyannna dermed vissza, mint cukorka formajaban volt. Annyi tejszint tegyel bele, amennyit a recept irt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!