A sajttortát milyen krémsajtból kell készíteni? Konkrét márka érdekelne, mert mindenhol csak azt írják, hogy ne legyen sózott. Mascarpone nem jó?
Figyelt kérdés
2018. márc. 23. 16:22
1/11 anonim válasza:
Szarvasi mascarpone, én mindig abból szoktam.
2/11 anonim válasza:
Sütikhez mindig Szarvasi mascarponét vagy natúr Philadelphia krémsajtot szoktam használni.
3/11 anonim válasza:
Márkát azért nem írnak, mert az lényegtelen.
Csak szponzorált receptekben írnak ilyeneket.
Mondjuk van egy BUBU cég, s akkor végy 2 ek. bubu port, 2 dl vizet, egy csomag bubu krémet stb.
"rendes" receptekben nem írnak terméket.
Az olasz sajttortában vagy ricottát vagy mascarponét használnak, az New York-iban tejszínes, tojássárgával gazdagított sajtos krém van.
4/11 anonim válasza:
Én a LIDL Golessa soft chesse natur friss sajtját használom.
5/11 A kérdező kommentje:
Koszi!
Tudom, h markat nem veletlenul nem irnak, de nekem a sima natur kremsajttol macisajt ize volt. Ezert keresek konkret markat, hogy melyiknek semleges az ize.
Ja, amerikai sult sajttortat szeretnek kesziteni :)
2018. márc. 23. 17:20
6/11 anonim válasza:
Igen sokan főleg a kezdők (fénykoromban én is) a krémsajt alatt a tömlős sós sajtokat értik és csodálkoznak miért lesz sz ar a süti! 😌 Nem értem miért nem lehet a receptekbe beleírni hogy mascarpone hisz az a neve ez nem márkanév, de mindenki krémsajtozik azt a sok kezdő meg veszi a tömlős bocisajtokat.
7/11 anonim válasza:
Tapasztalatom szerint a Lidl-ben kapható mascarpone-nak teljesen semleges az íze. Erre gondolok: [link]
8/11 A kérdező kommentje:
Koszi, szuper :) A cukraszdai sajttorta meregdraga, a hazinak meg macisajt ize van, de akkor ez a megoldas! Eddig nem mertem mascarponet hasznalni, mert gondoltam, talan tul zsiros...
2018. márc. 23. 19:10
9/11 anonim válasza:
Én is mascarponéból készítem, egyébként ha veszel a piacon, vagy tejboltban házi tejfölt, kitűnő alapanyagot csinálhatsz belőle. Igaz, kell neki 2-3 nap. Egyszerűen beleteszed egy darab tiszta, ritkásabb szövésű anyagba, fakanál és egy mélyebb edény segítségével, a hűtőben hagyod kicsöpögni belőle a savót. Bolti, 20%-osból is lehet, de az savanykásabb.
10/11 anonim válasza:
Én mindig philadelhiát használok. Szerintem sajtabb íze van, mint a mascarpone-nak, viszont mégsincs macisajt íze. Nekem a mascarpone olyan semmilyen ízű, csak jó sok cukorral van íze, de akkor meg cukor ízű. A philadelphia meg önmagában is finom és ehető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!